Sastojci
Biskvit:
2 jaja
50 g šećera
40 g brašna
3 žlice mlake vode
pola pecilnog praška
Mikserom pjenasto istući jaaj i šećer, dodati vodu i prosijano brašno i pecilni prašak i sve izmješati.Sve izliti u okrugli kalup i peći u pećnici na 160 C 15-ak minuta.Ohladiti.
Žuta krema:
200 g šećera
200 g čokoladnih napolitanki
100 g blanširanih i prethodno tostiranih badema
Karamelizirati šećer i izliti ga na prethodno namašćenu lim i ostaviti da se ohladi.Izmljeti bademe i napolitanke.Ohlađeni karamel krupno izmljeti i pomiješati sa mljevenim bademima i napolitankama.Smjesu podijeliti na četiri dijela.
Bijela krema:
1 l mlijeka
400 g šećera
1 mahuna vanilije
3 vrećice želatine u prahu
1 l slatkog vrhnja
Želatinu izmješati sa 10 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri 10-ak minuta.U međuvremenu prokuhati mlijeko sa šećerom i ostruganom srži 1 mahune vanilije.Kada se šećer rastopi maknuti sa vatre i dodati želatinu te miješati dok se želatina ne rastopi.Ostaviti da se prohladi.Slatko vrhnje istući u čvrsti šlag i izmješati sa ohlađenom kremom.Podjeliti na četiri dijela.
Na pladanj staviti pećeni biskvit i oko njega obruć od kalupa i slagati naizmjence bijelu pa žutu kremu.Sastavljenu tortu staviti u hladnjak najbolje preko noći.
Torta je super ,meni nije ni tako strašno prezasitna i sigurno ću je opet raditi.
Verzija za ispis
Nema komentara:
Objavi komentar