Ovu roladu sam radila po narudžbi moje najdraže trudnice.Odabrala je ovo jer je htjela papati nešto fino sa jagodama a moralo je biti i mekano jer je od nedavno ponosna vlasnica aparatića za zube.Recept je iz knjige Ane Ugarković Nešto slatko .Brzo je gotov i jako je fino i super nam je pasao uz kavicu i babinjak.
SASTOJCI:
5 bjelanjaka
250 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda narezanih na četvrtine
100 g badema u listićima
šećer u prahu za posipanje
Bjelanjke i šećer istući u čvrsti snijeg.Lim za pečenje obložiti masnim papirom.Papir posipati šećerom u prahu i rasporediti bademe po šećeru u jednom sloju.Na bademe izliti čvrsti snijeg od bjelanjaka i rasporediti ga u jednoličnom sloju.Peći u pečnici na 150 C 20-ak minuta dok lagano ne porumeni. Ohladiti.Slatko vrhnje istući u čvrsti šlag.Premazati po biskvitu, rasporediti jagode i zarolati.Ohladiti i prije posluživanja po potrebi još posipati šećerom u prahu.
Verzija sa ispis
Nema komentara:
Objavi komentar