Recept:
Za podlogu od keksa:
200 g graham keksa
100 g maslaca
Kekse izmljeti a maslac rastopiti. Sve sastojke izmiješati i žlicom utisnuti u okrugli kalup za tortu.
Krema:
1,4 kg krem sira (ja sam koristila ABC sir)
360 g šećera
50g kiselog vrhnja
30 g brašna
1 žlica limunovog soka
srž 1 mahune vanilije
2 žumanjka
5 jaja
Mikserom pjenasto izmiješati sve sastojke osim jaja. Jaja dodati jedno po jedno i miješati dok se dobro ne izmješa. Smjesu izliti na prethodno pripremljenu podlogu od keksa. Pećnicu zagrijati na 140 C i rešetku staviti na dno pećnice. Tortu staviti u pećnicu i peći cca 20 minuta. Kolač izvaditi iz pećnice i nožem obrezati uz rub kalupa( to pomaže da se kolač ne digne) te ga ostaviti van pećnice 20 minuta( to pomaže da se ravnomjernije ispeče). Nakon 20 minuta vratiti kolač u pećnicu i peći ga sljedećih 100 minuta.Kolač izvaditi iz pećnice i premazati preljevom.
Preljev:
200 g kiselog vrhnja
20 g šećera
Ovaj puta sam ispekla tortu točno prema uputstvima , znači izvadila sam je iz pećnice i ostavila je vani 20 minuta pa je opet vratila unutra. Da budem iskrena nisam primijetila neku razliku u kvaliteti kolača kad se peče ovako ili kada se peče samo tako da se ostavi u pećnici . Jel netko uočio neku razliku?
Verzija za ispis
Svašta smo mi uočili, između ostalog i to da si uranila čitav dan, a onda sam te skoro preskočila, kao i to da tvoj cheese izgleda odlično, a super mi je podloga sa NY toponimima na kojoj si ga fotkala. :)
OdgovoriIzbrišiI samo usput, jesi poslala Maji e-mail za prijavu? :)