Ova je nešto što sam radila dok sam bila na moru jer mi se ovo učinilo kao idealan "plažni kolač". Brzo je gotovo i potrebno je svega nekoliko sastojaka koje svi stalno imamo u hladnjaku.Timijan nije obavezan kolač je sasvim ukusan i bez njega.Recept sam pronašla na internetu ali sada da me ubijete ne mogu pronaći gdje.
RECEPT:
ZA TIJESTO;
250 g brašna
125 g maslaca
40 g šećera
4 g soli
20 g vode
ZA NADJEV;
700 g breskva
40g maslaca
40 g šećera
1/2 žličice svježeg timijana
Pripremite tijesto: izmješajte sve navedene sastojke i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.Oblikujte kuglu, omotajte rastezljivom plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat.
Breskve operite, prepolovite ih i izvadite koštice.U tavici sa debelim dnom sa metalnom ručkom (koja kasnije možete stavite u pećnicu) rastopite šećer i maslac i timijan.U rastopljenu smjesu šećera i maslaca dodajte breskve i karamelizirajte ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
Zagrijte pećnicu na 170 C. Tijesto izvaljajte u oblik kruga. Tijesto položite na karamelizirane breskve i krajeve ugurajte uz rub tavice.Pecite 30-ak minuta dok tijesto ne porumeni. Neka se kolač malo ohladi te ga preokrenite na tanjur za posluživanje.
Pazite da ne ispadnete pametni kao ja i metalnu ručku tavice netom izvađene iz pećnice primite golom rukom i opećete pola dlana.
Verzija za ispis
odlična ti je pita, radila sam pitu od bresaka i jako mi se sviđa, vjerujem da joj timijan daje posebnost
OdgovoriIzbriši