KuVarijacije su mjesečna igra namijenjena vlasnicima food blogova sa prostora bivše Jugoslavije. U studenom tema je bila homemade Ferrero Rocher.
Recept za ferrero je izvrstan; jednostavan a o okusu da ne govorim. Po mom mišljenju ovaj homemade je bolji i od originala. Recept sam slijedila u potpunosti jedino sam ih na kraju još uvaljala u tostirane krupno mljevene lješnjake kako bi izgledali autentičnije. Ovaj recept će biti u stalnom postavu budućih božićnih kolačića.
Recept:
100 g lješnjak napolitanki
150 g tostiranih i mljevenih lješnjaka
200 g nutelle
150 g čokolade za kuhanje
4,5 žlice ulja
tostirani i krupno mljeveni lješnjaci za ukras
Napolitanke grubo izlomiti, dodati mljevene lješnjake i nutellu pa sve fino izmiješati rukama da se poveže. Uzimati po žličicu smjese i oblikovati malene kuglice (ako vam je smjesa premekana ostavite je 15-30 minuta u hladnjaku prije oblikovanja kuglica). Složiti ih na tacnu pa ih staviti u hladnjak na 45 minuta da se dobro stegnu i ohlade.
Čokoladu otopiti na pari i u rastopljenu dodati ulje. Kuglice umakati u rastopljenu čokoladu a zatim ih uvaljati u krupno mljevene lješnjake. Ostaviti da se stegne te poslužiti u papirnatim košaricama.
Verzija za ispis
baš su mi lijepe ovako još uvaljane u lješnjake, odlično napravljene
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđaju ovako uvaljane u lješnjake, ja sam čak razmišljala da ih uvaljam u čokoladne mrvice..ostale su ipak ovako samo utopljene u mliječnu čokoladu..
OdgovoriIzbrišiSuper su ti, svaka čast!
I ja sam ih rađe uvaljal u lješnjak nego u čokoladu i zaista male razlike između ovih i originala.
OdgovoriIzbrišipredivni su i u ovoj verziji :)))
OdgovoriIzbrišiJako dobro izgledaju i baš mi se sviđa ovo posipanje lješnjacima na kraju. :)
OdgovoriIzbrišiLijepo i vjerojatno onako fino krcka pod zubima što ja volim! :)
OdgovoriIzbrišiidući put popravljam veličinu i pržim lješnjake i za posipavanje po njima. ;)
OdgovoriIzbriši