Recept za ovu tortu sam pronašla kod Vali. Nije komplicirana za napraviti a idealna je za impresionirati goste. Okus joj apsolutno savršen tako da svi ostanu bez riječi i misle da ste proveli sate u kuhinji a ustvari je relativno brzo gotova.
Recept
Tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žumanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
srž 1 mahune vanilije
70 g brašna
1 žličica pecilnog praška
malo soli
66 ml slatkog vrhnja
4 bjelanjka
130 ml mlijeka
Kreme:
100 g bijele čokolade
200 g čokolade sa velikim udjelom kakaa
600 ml slatkog vrhnja
Za ukras:
250 ml slatkog vrhnja
kakao za posip
Mikserom pjenasto izmiješati maslac i šećer. Čokoladu rastopiti na pari. U smjesu maslaca dodati žumanjke, jedan po jedan, pa rastopljenu čokoladu, malo soli i srž mahune vanilije. Izmiješate brašno, kakao i pecilni prašak te prosijte smjesu. Umiješajte u smjesu maslaca i čokolade. Umiješajte još i slatko vrhnje i mlijeko. Na kraju umiješajte snijeg od 4 bjelanjka. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C otprilike pola sata. Ohladite.
Dok se biskvit hladi pripremite kremu. Otopite čokolade na pari ali svaku posebno. Ostavite ih da se malo prohlade a u međuvremenu istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U svaku čokoladu dodajte polovicu šlaga.Ohlađeni biskvit prerežite na pola.
Slaganje torte: Na pladanj na kojem ćete posluživati tortu stavite polovicu tijesta, zatim bijelu kremu, pa crnu, opet tijesto, bijela krema i crna krema. Ostavite tortu da se dobro ohladi u hladnjaku najbolje preko noći.Prije posluživanja tortu izvana premažite šlagom i posipajte sa malo kakaa.
Verzija za ispis
Izgleda predobroooo!!!!!
OdgovoriIzbrišiodlična, pravo čokoladno zadovoljstvo!
OdgovoriIzbrišiStvarno je odlična.Bas mi se dopada!Prava!
OdgovoriIzbrišikrasno izgleda. printam!
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiuh, ovo gore sam ja greškom obrisala komentar :hrkljuš!:
OdgovoriIzbrišiuglavnom, izgleda odlično i jako mi se jede. vidiš da se vraćam :lol
Kako tijesto treba izgledati nakon pečenja? Jer meni izgleda ko da nije uspjelo.... :(
OdgovoriIzbrišiIli su moja očekivanja pogrešna, da ce izgledati rahlo ko suhi kolač?