utorak, 10. travnja 2012.
Ferrero Rocher torta
Na internetu se može pronaći puno recepata za Ferrero Rocher tortu. Razlike u kremi nema jedino što sam primijetila je da su biskviti različiti. Prijateljica je rekla da je radila ovu tortu, jedino što biskvit u njenoj torti nije bio dobar, bio je suh i ovaj joj se više dopao. Ovo je najjednostavnija torta koju sam ikada radila, nisam čak ni mikser upalila. Recept je sa Majinog bloga, i čim sam ga vidjela znala sam da je moja potraga za receptom za savršenu Ferrero Rocher tortu završena. Ako jer recept objavila Maja ne možete fulati, uspijeva svaki puta i sigurno je izvrstan. Tortu sam radila MM za rođendan, kao što možete i pretpostaviti po fotki torte sa svjećicom. Nije da ima jednu godinu, ali da sam napikala broj svjećica sukladan broju godina, jeli bi vosak a ne tortu.
Ovaj recept je specijalno za Čile; ona je osoba koja baš i ne konzumira slatko ali ova torta joj se toliko dopala da će je sama napraviti.
RECEPT:
Za biskvit:
180 g smeđeg šećera
120 g oštrog brašna
120 g brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
90 g kakaa
2 jaja
240 ml mlijeka
2 žličice arome vanilije
120 ml vode
prstohvat soli
maslac i krušne mrvice za kalup
Za vlaženje biskvita:
80 g mlakog mlijeka
malo ruma
Za kremu:
400 g nutelle
500 g mascarponea
250 g tostiranih i mljevenih lješnjaka
100 g izmrvljenih napolitanki od lješnjaka
Za ukras:
tostirani i mljeveni lješnjaci
Kalup za tortu premažite maslacem i posipajte krušnim mrvicama. Stavite sa strane. Za pripremu biskvita pomiješajte u jednoj zdjeli, a sve mokre sastojke, osim vode, u drugoj zdjeli. Malo po malo, dodajte mokre sastojke u suhe, neprestano miješajući dok se svi sastojci ne spoje. Vodu zagrijte i pustite neka zakipi , pa je maknite sa vatre i umiješajte u smjesu za biskvit. Sve izmješajte da se sastojci spoje, pa izlijte u pripremljeni kalup. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 C 35-40 minuta. Prije nego biskvit izvadite, provjerite pomoću čačkalice zabodene u sredinu biskvita je li pečen. Pazite da vam ne izgori jer će u protivnom biti jako suh. Biskvit izvadite iz pećnice i ohladite. Ohlađeni biskvit prerežite dijagonalno tako da dobijete tri lista. Svaki list biskvita poškropite sa malo mlijeka pomiješanog sa rumom.
Za kremu: pomiješajte nutellu sa mascarponeom. Umiješajte lješnjake.
Sastavljenje torte: list biskvita, trećina kreme, polovica izmrvljenih napolitanki, list biskvita, trećina kreme, ostatak izmrvljenih napolitanki,list biskvita, ostatak kreme. Premažite i rub torte. Posipajte mljevenim lješnjacima. Ohladite prije posluživanja.
Verzija za ispis
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ja nisam veliki ljubitelj lešnika, ali ovo bih probala svakako :)
OdgovoriIzbrišiVolim kada vidim sočne korice na slikama :)
S ferrero tortom nema greške. Jednostavna, ukusna i odlična za svaku prigodu.
OdgovoriIzbrišinisam još pravila ovu tortu, lješnjake volim i često trošim :)
OdgovoriIzbrišibilježim... :)
Obavezno probaj, nećeš požaliti.
IzbrišiKrasno izgleda i čim je Nutica u pitanju, ja sam ZA!
OdgovoriIzbrišijao, stvorila si mi zazubice receptom i fotkama!
OdgovoriIzbrišiHvala, ja baš i nisam oduševljena fotkama.
IzbrišiOh, kao da smo se dogovorile i ja sam je pravila a slažem se sa svime što si rekla! Nevjerojatno sočna, ukusna,...
OdgovoriIzbrišiDa baš kao da smo se dogovorile.
Izbrišidobra stara fererica, nema s njom greške!
OdgovoriIzbrišiDivno, Petra. Ne pravim bas cesto torte, ali zapamticu ovu, kad bude trebalo. Fantasticno izgleda, slatka svjecica.
OdgovoriIzbrišiUf, ovo ću za neku sledeću priliku! Baš dobro izgleda! Biskvit - mmmmmmmm!
OdgovoriIzbrišiPetra, jako fino izgleda torta! Radila sam ferrero u više navrata za svoje prekomjerne ljubitelje čokolade, ali ne po ovakvom receptu za biskvit, djeluje jako sočno! Ja sam imala neki svoj recept za tamni biskvit (samo sa bjelanjcima) i često ga ponavljam u svim čokoladnim tortama jer mi klasični biskviti često budu presuhi, kao i tebi... no, ovaj je na listi za probavanje...
OdgovoriIzbrišiEh, ovo izgleda tako ukusno, da mi dodje da je sada pojedem :)
OdgovoriIzbriši...obožavam lješnjake...a i volim kad je ovako torta jednostavna za napraviti a koja je opet vrhunska...nutella i mascarpone...ma divota...ovo se mora probati... :) ...ova fotka na kraju posta je divna...lijep pozdrav...:)
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda prelepo. Tako sočno....
OdgovoriIzbrišiUh, sta mi radite u poslednje vreme sa ovom tortom... Moram ju vec jednom napraviti!!! :)
OdgovoriIzbrišiPredobra a i prelijepa.
OdgovoriIzbrišimorat ću i ja napraviti ovu tortu, iako sam je jela nisam je sama radila a nije komplicirana
OdgovoriIzbrišijako ti je lijepa, sad bi jednu krišku s guštom pojela
Hvala ti puno, tako mi je drago da ti se torta svidila! Predivno izgleda:) I meni je ovo jedna od najdražih torta, od tada sam je radila još par puta i svaki puta sam oduševljena okusom Nutelle i lješnjaka :)
OdgovoriIzbrišiHvala tebi što si objavila recept.
IzbrišiPečem ponovo!Kad nemaš kaj,ova torta je Z A K O N
OdgovoriIzbriši