petak, 13. travnja 2012.
Kukuruzni kruh koji se ne mijesi
Ako volite kompaktnije, čvršće kruhove onda je ovo recept za vas. Recept je u originalu Tanjin, jedino što sam ja još dodatno pojednostavila proces izrade. Tanju nisam nikada osobno upoznala ali sam o njoj čula samo dobre stvari. Ona je moja "virtualna" poznanica putem zajedničke prijateljice iz stvarnog života kod koje sam i prvi puta probala ovaj kruh i koja mi je dala recept.
Kako sam zapetljala uvod, čudo jedno. Zanemarite petljanac u gornjem odlomku i isprobajte ovaj kruh ukoliko ste ljubitelj kukuruznog kruha. Zahtjeva minimalno truda a stvarno je ukusan.
RECEPT:
150 g kukuruznog brašna
300 g bijelog brašna
350 ml mlake vode
1/4 žličice suhog kvasca
1 žličica soli
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, dodajte vodu, promiješati, pokriti i ostaviti da stoji 12 do 16 sati. Pripremiti i izmiješati sve navečer a peći sljedeći dan. Tijesto će malo narasti i postati ljepljivo. Radno plohu pobrašniti , na nju istresti tijesto, pobrašniti ga odozgo pa lagano rukom istanjiti pa preklapati sa svih strana prema sredini na veličinu kalupa.Prekriti sa čistom krpom i ostaviti ga da se diže 2 sata. Pećnicu zagrijati na 250. Kruh peći 40 minuta. Pečeni kruh izvaditi iz posude i na kratko zamotati u čistu krpu.
Verzija za ispis
Volim kukuruzni kruh, a detalj sa strane je isto mljac!
OdgovoriIzbrišisuper ti je ova posljednja "konkretna" slika :D
OdgovoriIzbrišimeni je taj kruh koji se ne mijesi prije dvije god. bio totalno otkriće. odličan je i ovakav u kukuruznoj verziji!
Šta ćeš kad volim nešto konkretno uz kukuruzni kruh.
IzbrišiJa ovaj hleb pravim u svim varijacijama brasna i uvek je odlican... :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti na ovom divnom receptu, kruh izgleda prefino!
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav:)
Krasan ti je kruh :)
OdgovoriIzbrišiA i uvod je dobar, tnx :lol ja sam sve pokopčala ;) nakon godina virtualnog druženja mogle bismo organizirati družionicu uživo, nas dvije i ona naša zajednička :))
Inače, recept nije moj hehe, možda sam vremenom nešto svoje dodala ali našla sam ga davno na netu i oduševio me.
Da moprale bi. Cimni malo ovu našu zajedničku ;)
Izbriši...prekrasan kruh!!...ja inače volim mijesiti krušćiće, to me nekako opušta, mijesim ih svake nedjelje...ali mislim da ću sad kad krenu vrućine i ja se okrenuti prema ovom receptu...divota!!!..
OdgovoriIzbriši...ova mesnata slanina ili panceta kao dodatak je divna ;)))...
...lijep pozdrav Tebi i Tanji...:)
Super kruh, mislim da je odlicna ova kombinacija kukuruznog i bijelog brasna. Slike su ti super, onaj koladic na zadnjoj slici isto tako :)
OdgovoriIzbrišimoj najdraži kruh!!divan
OdgovoriIzbrišidivan kruh!
OdgovoriIzbrišimorala bih i ja konačno isprobati taj kruh koji se ne mijesi, slike su ti jako lijepe
OdgovoriIzbrišiOvo mi se jako dopada, belezim :)
OdgovoriIzbrišiJaaako mi se dopadaju ove varijante kruha koje se ne mijese. Divno izgleda!
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa tvoj blog,više puta sam zavirila na njega i evo me sada tu.Ovaj recept za kruh je super.Moram prepisati.Volimo takve kruhove.
OdgovoriIzbrišiOvo definitivno bilježim jer ne zahtijeva da se ustanem u 5 u jutro, kao pekari, kako bih umijesila domaći kruh! Super.
OdgovoriIzbriši