Trebalo mi je 10 minuta da uhvatim prazan dio mostića, toliko je bilo posjetitelja
I simpa lik za kraj, Nijemac ( pretpostavljam) koji se pokušao uklopiti :)
Žao mi je jedino što nisam uspjela uhvatiti kineskinju u štiklama. One su konstanta, bilo gdje u svijetu bili uvijek ćete naići na jednu koja je u razgledavanju u štiklama. U Kini očito rade udobne štikle.
Sada još i službeni dio...
Ajme koliko nas je! je prva igra koja je nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije. Igra je započela u kolovozu 2008 na inicijativu food blogerice Snježane. Nakon drugog kruga igre u kojem je sudjelovalo čak 12 sudionika, reakcijom osnivačice igra je dobila ime.
Domaćica u svibnju je Zoka sa bloga Pans and pots a tema su jagode. Što reći o jagodama, obožavam i u svim oblicima i pripremljene na sve načine.
Ovaj recept sam prije par godina pronašla u Sensi i od onda je stalno na menu-u. Jednostavan je, jedini problem je što za sobom ostavlja poprilične količine prljavog posuđa. Ali ako je nešto fino ni prljavo suđe nije problem.
Inače ne serviram deserte u plastične čaše ali ovoga puta sam ga nosila sa sobom do susjede na roštilj pa mi se činilo zgodno upakirati desert u plastične čaše da ne moram skupljati posuđe prije nego idem doma. Bila sam jako ponosna na sebe kada sam se sjetila i staviti salvetu kao poklopac i uz to privezati i žličicu da domaćica nema nikakvog posla sa desertom. Moram priznati da i nisam baš bila shvaćena u potpunosti; žlicu su shvatili ali salveta im je u potpunosti promakla.
RECEPT:
3 žumanjka
2,5 dl slatkog vrhnja
100 g šećera
250 g mascarponea
2 bjelanjka
400 g jagoda
2 listića želatine
jagode i listići metvice za ukras
Jagode oprati, očistiti te narezati na manje komadiće. Bjelanjke i 60 g šećera istući u čvrsti snijeg pa odložiti sa strane. Slatko vrhnje istući u šlag i također odložiti sa strane. Želatinu preliti sa malo hladne vode pa je ostaviti da nabubri. Na pari kuhati žumanjke sa preostalih 40 g šećera dok se krema ne zgusne.( otprilike nekih 10-ak minuta). U tople žumanjke umiješati mascarpone i nabubrenu želatinu pa miješati dok se sve dobro poveže a želatina otopi. Na kraju još umiješati snijeg od bjelanjaka i šlag. Slagati u čaše naizmjence sa jagodama. Ukrasiti jagodama i listićima metvice.
Verzija za ispis
Odmah zakazujem s tobom zimski susret na Plitvičkim jezerima, meni je isto velika želja posjetiti ih baš u tom periodu.
OdgovoriIzbrišiKrema u čaši s jagodama (kakva god čaša bila) je uvijek pravi pogodak, pogotovo ako slijedi nakon roštilja.
Dogovoreno, čujemo se kada padne prvi snijeg.
Izbrišidesert je zaista odličan,
OdgovoriIzbrišia ovo sa štiklama sam i ja primjetila :D
baš mi je žao što smo se mimoišle za jedan dan, koja slučajnost!! Ali drago mi je vidjeti da ste i vi uživali ;)
I meni je žao. A ovo za starke i ja bilježim ;)
IzbrišiSuper izgleda kremica; cesto naletim na ovakav tip recepta: slika me privuce, a sastav odbije jer precesto ide preeevise zelatine. Ne znam koliko ce sve isplanirano dozvoliti da ju isprobam sad, ali biljezim: bit ce fino i s drugim vocem!
OdgovoriIzbrišiSigurno će biti fino i sa nekim drugim voćem. U originalnom receptu je bilo više želatine ali ja sam smanjila količinu. Obzirom da se poslužuje u čašama mislim d amožeš i želatinu sasvim izostaviti.
IzbrišiPredivan desert. Plitvice su zaista carobne hvala za divne slike.
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbrišidivan desert i bas si ga lijepo upakirala!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiDobro smišljeno i posluženo, baš izgledaju primamljivo.
OdgovoriIzbrišiA Plitvice su, što reči, prekrasne i uvijek ostavljaju bez daha.
Hvala! Plitvce su zaista prekrasne.
IzbrišiBas mi se svidja kako si ih posluzila. Oni su valjda shvatili salvetu samo kao poklopac... :) Ali kremica je mnogo fina... :)
OdgovoriIzbrišiprekrasna krema a Plitvice su neodoljive!!jedva čekam da mi bebač malo naraste pa da odemo ponovo!
OdgovoriIzbriši