nedjelja, 14. travnja 2013.

Obatzda

Na obazdu me prije nekog vremena podsjetila Nevena kada je na svom divnom blogu objavila recept za ovaj fini namaz.
Obatzda je tipično bavraski namaz od sira i ona je klasični primjer birgarten hrane. Sviđa mi se taj koncept brze i fine hrane koja se konzumira u vrtu kraj pivnice. Obatzda je poprilično intenzivan namaz, ali meni je izuzetni fina i za vrijeme mog posjeta Munchenu na mom je menu-i bila gotovo svakodnevno.
Nema puno mudrosti u pripremi obatzde, sastoji se od camemberta, krem sira i maslaca uz dodatak ljubičastog luka, papra i crvene paprike. Neki dodaju još i češnjak ili naribani hren.
Ja sam napravila neku svoju verziju i bila sam poprilično zadovoljna njome. Jedina stvar koju još moram pokušati umijesiti je pumpernickel kruh sa kojim sam je jela u Munchenu.

RECEPT:

1 manji ljubičasti luk (sitno nasjeckan)
100 g camemberta
100 g krem sira
20 g omekšalog maslaca
½ žličice mljevene crvene paprike (ja sam stavila ljutu)
2 žličice svježe naribanog hrena
Malo sjemenki kima
Sol i papar po okusu

U prikladnoj posudi vilicom izmješati maslac, krem sir i camembert. Možete ih mješati dugo tako da dobijete glatku smjesu ili nešto kraće tako da se vide komadići camemberta. Dodajte sitno nasjeckani luk, crvenu papriku, hren i sjemenke kima. Sve dobro izmješajte pa posolite i poparite po okusu. Poslužite uz neki fini raženi kruh.

Verzija za ispis 

Broj komentara: 16:

  1. mmmm. odlično zvuči. moram da probam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. jako mi se sviđa ovo! danas sam taman dokrajčila camembert, ići ću po novu rundu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. baš dobro izgleda.... a sastojci obećavaju savršen namaz

    OdgovoriIzbriši
  4. Verujem da je fino uz vruc, domaci hlepcic, bas bih jednom mogla da isprobam, izgleda mi odlicno za grickanje u prolecno/letnje popodne u basti ili na terasi.:))

    OdgovoriIzbriši
  5. volim domaće namaze,
    ovaj još nisam probala

    OdgovoriIzbriši
  6. Zdravo,
    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata
    sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super
    recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici.
    Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da
    posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam
    pošaljete email na info@svajela.hr.
    S poštovanjem,
    Senka

    OdgovoriIzbriši
  7. Delicioso y genial tengo que probar me encanta,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY..../.,';

    OdgovoriIzbriši