Još jedan krušasti post. Ovaj kruhić je stvarno fin a posebno je dobar lagano tostiran pa premazan sa nekim sirnim namazom.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
350 g brašna
1 žlica šećera
½ žličice instant
kvasca
1 žličica soli
1 žlica maslinovog
ulja
240 ml mlijeka
Za nadjev:
3 žlice pesta
50 g naribanog
parmezana
U većoj zdjeli
pomiješajte mlijeko, maslinovo ulje, šećer, sol i instant kvasac. Drvenom
kuhačom miješajte dok se sve dobro ne poveže. Dodajte polovicu količine brašna
pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak brašna prosijte na radnu
površinu i na njega istresite smjesu tijesta iz zdjele. Mijesite dok ne dobijete
glatko tijesto. Zdjelu u kojoj ste na početku miješali sastojke namastite sa
malo maslinovog ulja pa u nju stavite dobiveno tijesto. Prekrite ga kuhinjskom
krpom i stavite na toplo mjesto da se diže dok mu se volumen ne udvostruči,
otprilike 1,5 sat.
Namastite i
pobrašnite duguljasti kalup za kruh. Dignuto tijesto istresite na lagano
pobrašnjenu radnu površinu. Razvaljate tijesto u pravokutnik dimenzija
otprilike 20 x 30 cm. Tako razvaljano tijesto premažite pestom i posipajte
naribanim parmezanom. Zarolajte nadjeveno tijesto poput rolade. Oštrim nožem
roladu uzdužno prerežite , pa je ispletite poput pletenice. Dobiveni kruh
stavite u pripremljeni kalup. Kruh ponovno prekrijte krpom i stavite na toplo
mjesto da se diže, otprilike jedan sat.
Zagrijte pećnicu na
180 ºC. Kruh stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite ga 30-35 minuta.
Ostavite ga da se malo ohladi prije konzumacije.
Mmmmmm, sigurno krasno miriši i teško mu je odoljeti.
OdgovoriIzbrišiU pravu si, divno miriši.
IzbrišiJel znas da ogladnim od tvojih hlepcica, volim da istostiram pecivo koje nekada preostane za sutradan, cak mi tako neki put i lepse... divno izgleda tvoj hlepcic.:))
OdgovoriIzbrišiJa sav kruh tako potrošim tostirajući.Hvala!
IzbrišiBaš sam ga gledala na colinarici, super je!
OdgovoriIzbrišiDivan kruh! Razmišljam kako da ga prilagodim za bread maker jer se ne kanim dizati ranom zorom da ga imam pečenog za ručak:))
OdgovoriIzbrišiMislim da bi se dalo, jedino što ne bi imao šare pesta nego bi cijeli bio namirišan. Baš m ezanima što češ smisliti.
IzbrišiDivota...
OdgovoriIzbriši