četvrtak, 14. studenoga 2013.
Pita sa bučom
Kada sam kupovala buču za brownies sa bučom kupila sam najmanji komad koji mi je gospođa na placu htjela odrezati. Taj komadić imao je oko kilograma pa kako mi je to bilo previše buče sjetila sam se da sam dan ili dva ranije komentirala quiche na blogu Ebba s cuisine. Kada sam završila sa pripremom browniesa krenula sam izguglati njen recept. Ovo je moja verzija Ebbine pite sa stvarima koje sam imala u hladnjaku, jer u trenutku kada sam krenula pripremati pitu u subotu vani je krenula lijevati kiša tako da ponovni izlazak van nije dolazio u obzir.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
100 g raženog brašna
100 g integralnog brašna
prstohvat soli
malo svježeg timijana
50 g maslinovog ulja
1 dl hladne vode
Nadjev:
300 g naribane buče
2 mlada luka
1 naribana jabuka
2 jaja
1 žlica maslinovog ulja
200 g kiselog vrhnja
100 g kravlje skute (ja sam koristila ovu )
100 g naribanog parmezana
žličica svježeg timijana
sol
papar
malo svježeg kravljeg sira
Namastiti i pobrašniti okrugli kalup za pite promjera 30 cm. Zagrijati pećnicu na 190 C.
Na radnu površinu prosijati obje vrste brašna. Dodati sol, listiće timijana, maslinovo ulje i vodu. Umijesiti tijesto. Ukoliko je potrebno dodati još vode. Tijesto razvaljati na dimenzije kalupa pa ga položiti u njega. na slijepo peći u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta.
Za nadjev nasjeckati mladi luk pa ga podinstati na žlici maslinovog ulja dok ne omekša. Ostaviti ga da se malo ohladi. U prikladnoj posudi izmiješati jaja, kiselo vrhnje i listiće timijana. Umiješati naribanu jabuku i buču, luk, naribani parmezan i skutu natrganu na manje komadiće.Izmješati pa posoliti i popapriti po okusu. Izliti na pripremljeno tijesto. Po vrhu nasumično poslagati komadiće svježeg kravljeg sira. Peći u pećnici 45 minuta ili dok pita ne dobije lijepu boju. Poslužiti mlako uz neku hrskavu salatu, poput kristalke.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
obožavam tu buču :) super je pita!
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbrišima odlična ti je, kod quichea je super što se stvarno uvijek možeš improvizirat, sviđa mi se baš baš i tvoja verzija! :))
OdgovoriIzbrišiHvala,možda bih i slijepo slijedila tvoj recept samo da vani nije tako ljevalo, ali i ovako je bila super.
IzbrišiVolim quiche, baš kako kaže Nevena, jer možeš dodati, oduzeti i opet dobiti sjajnu pitu, brz obrok. I meni je zapala za oko ova pita
OdgovoriIzbrišiDa quichevi su baš prilagodljivi, super ručak.
Izbrišine smijem čitati ovakve recepte gladna, sad imam želju odmah grickati tu pitu! X(
OdgovoriIzbrišiU tom je poanta,da te potakne nešto takvo skuhati ;)
IzbrišiKako je dobra, volim kada ima tako puuuno fila a i korica je bas nekako posebna i mirisna, verujem da su se odlicno slozili zajedno.:))
OdgovoriIzbriši