četvrtak, 16. siječnja 2014.
Krumpir juha
Znate kako postoje jela koja nikada ne možete skuhati tako da imaju okus kao kad ih je skuhao netko drugi i onda vam je to bilo prefino.
E ovo je takvo jelo.
Iako izuzetno jednostavna, ja ovu juhu nikako ne mogu skuhati kao moja mama. Nije da nije fina kada je ja skuham, ali ili je prerijetka ili je pregusta ili mi se krumpir raskuha, uglavnom uvijek neki ali.
Gledala sam mamu kako je kuha stotinu putu, čak sam u jednom pokušaju zapisivala recept točno redom kako je mama kuhala ali nema mi pomoći.
Srećom , mama je tu da mi je napravi kada je se zaželim.
RECEPT:
Recept za ispis
malo ulja
1 srednji luk
malo brašna
1 žlica umaka od rajčica
1 l pilećeg temeljca
5 srednjih krumpira
200 ml kiselog vrhnja
sol
papar
nasjeckani peršin
Sitno nasjeckati luk. U loncu zagrijati ulje pa na njemu podinstati nasjeckani luk dok ne omekša. Dodati malo brašna pa napraviti zapršku. Maknuti sa vatre pa uliti litru pilećeg temeljca i umak od rajčice. Vratiti na umjerenu vatru. Krumpir oguliti i narezati na manje kockice. Dodati ga u juhu i kuhati. Kada je krumpir skoro kuha, smanjiti vatru pa umiješati kiselo vrhnje. Posoliti i popapriti po ukusu pa ostaviti da prokuha još otprilike 5 minuta. Prije posluživanja posipati sa nasjeckanim svježim peršinom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
:)
OdgovoriIzbrišiJa imam isti problem sa takovom corbicom ali je u pitanju baka od moje najbolje prijateljice:) Mislim da ima vec deset godina kako pokusavam da je uspesno napravim:)
Moji pokušaji traju cca 15-ak godina. Ipak sam ja bolja ;)
IzbrišiI ja ju jako volim i svaki put mi je drugačija iako okus je tu ali kao što i ti kažeš ili je rijetka ili gusta.
OdgovoriIzbrišiBaš tako,ali mamina je uvijek jednaka, nevjerojatno.
IzbrišiTo posebno djeca znaju lijepo prokomentirati. Nije loše, ali nonino je bolje. Pa kako bolje kada sam isto kuhala? Eto to je tako kod nas...
OdgovoriIzbrišiDa klinci su brutalno iskreni.
Izbrišizasto sam ja tek sad otkrio tvoj blog?????
OdgovoriIzbrišiisti problem imam sa maminom paradajz juhom:nikad mi nece ispasti kao njezina.ali cu uvijek pokusavati :) haha
pozdrav ;)
Bilo je dna u mojoj mladosti kada sam imala samo namirnice za ovu juhu,ostala mi je i dandanas draga jer je hranjiva i ukusna !
OdgovoriIzbriši