četvrtak, 24. travnja 2014.
Pišinger torta
Imam dobrog prijatelja koji stvarno voli slatko. Kad god imam priliku odnesem mu nešto što sam napravila.Tako je bilo i sa pišinger tortom. Njegov komentar na ovaj kolač je bio da je ovo ispod mog nivoa.
Istina je da i nije neka nauka napraviti ovaj kolač ali ja ga volim jer me podsjeća na djetinjstvo. Na vrijeme kada su nam kolači sa kupovnim oblatnama bili nešto super i neobično i ja ga jednostavno volim.
Možda je on i bio razočaran, ali njegova trogodišnja kćer je uživala u svakom zalogaju. Bila je namusana čokoladnom kremom od uha do uha.
Bitno da su mali ljudi zadovoljni, mi veliki ionako svemu uvijek pronađemo neku zamjerku.
RECEPT:
Recept za ispis
1 paket oblatni
Za kremu:
4 jaja
2 žumanjka
300 g šećera
200 g čokolade
250 g maslaca
sok pola limuna
Čokoladna glazura
Oblatne prerežite napola.
Jaja, žumanjke,šećer i čokoladu stavite u prikladnu posudu pa ih kuhajte na pari uz stalno miješanje. Kada se smjesa počne zgušnjavati, maknite je sa pare i stavite je da se ohladi.
Pjenasto izmiksajte maslac sa sokom polovice limuna. Umiješajte i ohlađenu čokoladnu smjesu, pa sve dobro izmješajte.
Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite ih jednu na drugu. Gotovi kolač opteretite ( ja stavim na njega dvije litre mlijeka) i stavite u hladnjak da se ohladi preko noći. Prije posluživanja kolač prelite čokoladnom glazurom i narežite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo je jedan od mojih najdražih kolača :)
OdgovoriIzbrišiI ja ga isto jako volim.
Izbriši