nedjelja, 15. lipnja 2014.
Ajme, koliko nas je! Bjelanjci
Ajme, koliko nas je! je prva igra nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije. Igra je započela u kolovozu 2008 na inicijativu food blogerice Snježane. Nakon drugog kruga igre u kojoj je sudjelovalo čak 12 sudionika, reakcijom osnivačice igra je dobila ime.
Tema u lipnju su bjelanjci a domaćica ovoga kruga je Anja.
I ja često muku mučim sa ostatkom bjelanjak pa se baš veselim novim idejama za potrošiti višak.
Ponekad kada mi ponestane ideja napravim masku za lice od bjelanjaka.
Lagano istucite 1 bjelanjak tek toliko da se zapijeni. Kistom nanesite bjelanjak na lice pa na njega nalijepite jedan sloj papirnate maramice. Odvojite listove maramice kao da radite decupage. Ponovno na maramicu nanesite bjelanjak kistom pa držite na licu dok se ne osuši. Ogulite osušenu maramice. Maska skida mitesere i sužava pore.
Nakon ovog kozmetičkog recepta i jestivi. Original recepta možete pronaći ovdje, ja sam ga se držala u cijelosti jedino sam jagode zamijenila borovnicama.
RECEPT:
Za 8 muffina
Recept za ispis
4 bjelanjka
100 g šećera u prahu
75 g rižinog brašna
3 žlice ulja
borovnice
listići badema
Bjelanjke lagano umutiti u snijeg, postepeno dodajući šećer i brašno. Na kraju umiješati ulje. Kalup za muffine obložiti papirnatim košaricama. U svaki košaricu staviti po dvije žlice smjese pa u nju utisnuti borovnice. Posipati listićima badema.Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C 20-ak minuta.
Ti si bas bila vredna ovih dana! Super obe ideje za belanca, ovaj prvi mogu da isprobam jos veceras
OdgovoriIzbrišiHvala! Javi kako je djelovala maska;)
OdgovoriIzbrišiSuper su mi ovi muffini, inače volim kolače sa bjelanjcima jer su uvijek nekako lagani i mekani.
OdgovoriIzbrišiHvala. I ja ali mi nekako uvijek nedostaje ideja kako utrošiti višak bjelanjaka pa se baš veselim novim receptima.
IzbrišiSlika mi je super¨!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiFantastična fotka!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiIzgledaju prekrasno, mekano i prozračno :)
OdgovoriIzbriši