nedjelja, 1. lipnja 2014.
Cheesecake u staklenkama
Nešto sam smotana ovih dana. Ustvari sam krenula napisati post o ovomjesečnim KuVarijacijama kada sam shvatila da sam zaboravila fotkati baklavu.
Mislim pa stvarno za ne povjerovati.
Stoga danas zamjenski recept.
RECEPT:
Recept za ispis
Za 6 staklenki od 300 ml
Podloga:
130 g keksa (petit buerre, mcvities ili neki slični)
40 g šećera
40 g otopljenog maslaca
Krema:
420 g krem sira
150 g šećera
3 jaja
30 ml mlijeka
20 g brašna
1 žumanjak
Umak od malina:
150 g malina
30 g šećera
200 ml vode
1 žlica gustina
Pećnicu zagrijte na 160 C. Pripremite 6 čistih staklenki. usitnite kekse pa ih pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem. Smjesu rasporedite u staklenke pa je žlicom utisnite uz dno.
Mikserom izradite šećer i sir. Dodajte jaja, mlijeko, brašno i žumanjak. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u staklenke. Svaku staklenku nekoliko puta kucnite o radnu plohu da izađu mjehurići zraka. Staklenke složite u dublju vatrostalnu zdjelu pa u nju ulite vruću vodu do 2,5 cm visine. temperaturu pećnice snizite na 150 C i stavite "peći" staklenke. Pecite ih 30 minuta a zatim ugasite pećnicu a staklenke ostavite u ugašenoj pećnici još 30 minuta. Izvadite ih van iz pećnice i ohladite.
Za umak zgnječite maline sa šećerom. Pomiješajte vodu sa gustinom i umiješajte zgnječene maline. Kuhajte na umjerenoj vatri 10-ak minuta. Ukoliko vam smetaju koštice procijedite umak kroz cijedilo. Rasporedite umak po ohlađenim staklenkama.
Super recept! Mi pravimo nešto slično u teglicama, ali bez pečenja!
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiCool ideja za piknik, a moze i za letnje druzenje na terasi ili u vrtu.:)))
OdgovoriIzbrišiJa ih volim i odnjed na kavu kod frendice, super su za transport.
IzbrišiOdličan je i zamjenski recept. :) Važno je da ste vi baklavu pojeli, a što se tiče slika - nema veze... :)
OdgovoriIzbrišiHvala. Baklavu ne da su pojeli nego je planula.
IzbrišiMa odlično, kod nas isto baklava planula, ja sam je brzinski slikala
OdgovoriIzbrišiMeni je netko smučkao glavu i skroz sam zaboravila. Hvala.
IzbrišiSuper ti je zamena. Jos nisam to probala, vrlo prakticno!
OdgovoriIzbrišiHvala. I je baš je praktično.
Izbriši