četvrtak, 12. lipnja 2014.
Torta od jagoda
Znate one torte koje imaju list biskvita pa šlag, pa voće pa sve to još jednom i to je to. Nisu one naše klasične torte nacifrane izvana, ovako izgledaju.
E pa i ova moja je trebala tako izgledati ali me nešto zanijelo pa je ispala klasična.
Stavila sam mentalnu zabilješku da je sljedeći puta tako složim.
Recept je prilagođen iz ove kuharice.
RECEPT:
Recept za ispis
Za biskvit:
300 g brašna
300 g maslaca
300 g šećera
8 jaja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Za kremu:
250 g bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
3 žlice ruma
mlijeko za navlažiti biskvit
Za ukrašavanje:
500 ml vrhnja za šlag
600 g jagoda
Zagrijte pećnicu na 180 C. Namastite i pobrašnite okrugli kalup promjera 28 cm.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac sa šećerom. U pjenastu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo pa dobivenu smjesu umiješajte u smjesu jaja i maslaca.
Izlite u pripremljeni kalup, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta. Ohladite.
Zagrijte 200 ml slatkog vrhnja pazeći da ne zakipi i u njemu otopite bijelu čokoladu koju ste prethodno usitnili na manje kockice. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa umiješajte i rum. Ohladite.
Ohlađeni biskvit prerežite tako da dobijete tri lista. Ostatak od 500 ml vrhnja za šlag istucite u čvrsti šlag.
Jagode operite, očistite i narežite na šnitice.
List biskvita stavite na tanjur za posluživanje pa ga navlažite mlijekom. Premažite polovicom kreme pa po noj rasporedite polovicu pripremljenih jagoda. Ponovite sa sljedećim listom biskvita. Na vrh stavite treći list biskvita.
Tortu izvana premažite šlagom i ukrasite po želji. Dobro ohladite prije posluživanja.
Super kombinacija, bijela cokolada, rum, jagode, a izgleda odlicno!
OdgovoriIzbrišiHvala, je kombinacija je odlična.
IzbrišiNisam ljubitelj torti, ali voćne volim i ova tvoja mi se jako sviđa. Prijatno:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiDivno izgleda i sigurno je jako ukusna
OdgovoriIzbrišiNeka je torta ispala klasična, važno je da je ispala i ukusna i baš je lijepa, odlična kombinacija, prava ljetna poslastica !
OdgovoriIzbriši