Ona mi je u ovo doba godine najzadovoljniji degustator.
Jednom prilikom sam ovu roladu radila specijalno za nju a da me ubijete ne mogu se sjetiti koja je bila prilika. Uostalom prilika nije ni bitna, bitno je da je bila više nego zadovoljna.
Originalni recept možete pronaći na Tamarinom blogu a u nastavku je moja prilagođena verzija.
Za roladu:
5 jaja
100 g šećera
50 g gorkog kakaa
75 g brašna
1 žličica praška za
pecivo
Za nadjev:
300 ml vrhnja za
šlag
1 vanilin šećer
250 g marmelada od malina
100 g malina
Za ukras:
200 ml vrhnja za
šlag
Maline
Listići metvice
Zagrijte pećnicu na
190ºC. Lim za pečenje dimenzija 35 x 40 cm obložite papirom za pečenje.
Jaja izmiksajte sa
šećerom dok sasvim ne posvijetle i udvostruči im se volumen. Prosijte brašno sa
kakaom i praškom za pecivo. Smjesu brašna oprezno umiješajte u izmiksana jaja.
Smjesu izlite na
pripremljeni lim i poravnajte površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici
10-ak minuta. Vrući biskvit zarolajte
zajedno sa papirom za pečenje.
Ohladite.
Marmeladu stavite u
prikladni lončić pa je malo zagrijte, tako da postane tekuća i lakše se
razmazuje. Slatko vrhnje sa vanilin šećerom
istucite u čvrst šlag.
Odmotajte roladu i
premažite je zagrijanom marmeladom. Nakon marmelade biskvit premažite šlagom.
Maline operite i osušite pa ih složite na šlag uz rub rolade od kojeg ćete je
početi rolati.
Zarolajte pa roladu
i izvana premažite marmeladom od malina. Stavite u hladnjak da se ohladi.
Prije posluživanja u šlag
istucite i preostalih 200 ml slatkog vrhnja. Premažite roladu izvana šlagom pa
je ukrasite malinama i listićima metvice. Dobro ohladite prije posluživanja.
Maline i cokolada (ili kakao) jedna od mojih omiljenih kombinacija. Svidja mi se sto je premazana marmeladom od malina..
OdgovoriIzbrišiRolada mi je jako dobra i jako lijepa, vjerujem da je ne samo ispunila nego i nadmašila sve očekivanja vjerne degustatorice !
OdgovoriIzbriši