Evo i mene nazad. Ljeto i godišnji su došli i nažalost prošli, ako se ovo godišnje doba uopće može tako nazvati.
Bez obzira na vremenske prilike i neprilike bilo je dobro, odlično sam se provela, odmorila i nešto čak i kuhala. Zimnica je uglavnom spremna još samo dvije, tri stvari i to je gotovo.
Punih baterija nastavljam sa blogiranjem i baš se veselim novim izazovima.
Još mi je samo preostalo škicnuti što ste svi Vi kuhali u ovih posljednjih mjesec dana koliko me nije bilo a ova kišna poslijepodneva su idealno vrijeme za to.
Tipkamo se uskoro!
RECEPT:
Za nadjev:
6 velikih breskvi,
očišćenih i narezanih na šnitice
60 g otopljenog
maslaca
2 žlice vanilin
šećera
50 g smeđeg šećera
Listići sa jedne
grančice majčine dušice
1 žličica
kukuruznog škroba (gustina)
Za tijesto:
160 g brašna
1 ½ žličica praška
za pecivo
1 jaje
135 g šećera
1 žlica vanilin
šećera
30 g otopljenog
maslaca
60 ml vrhnja za
šlag
60 ml mlijeka
1 žlica jabučnog
octa
Zagrijte pećnicu na
180º C. Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite promjera 30 cm. U zdjeli
pomiješajte očišćene i narezane breskve sa otopljenim maslacem, vanilin
šećerom, smeđim šećerom, majčinom dušicom i gustinom pa sve izmiješajte.
Rasporedite po dnu pripremljenog kalupa. Odložite sa strane dok pripremite
tijesto.
Mikserom izmiksajte
jaje, šećer i vanilin šećer dok ne postane pjenasto. Umiješajte otopljeni
maslac ulijevajući ga u tankom mlazu. Pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko i
jabučni ocat pa dobivenu smjesu umiješajte u smjesu jaja. Prosijte brašno sa praškom za
pecivo pa ga umiješajte u smjesu jaja. Dobiveno tijesto prelite preko
pripremljenih breskvi i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35- 40 minuta.
Pečeni kolač
ostavite da se malo ohladi pa poslužite uz malo sladoleda od vanilije ili
tučenim slatkim vrhnjem.
Obožavam kruške!
OdgovoriIzbrišiDobrodosla nazad! volim kraj avgusta i pocetak septembra kad ima ovako divnog voca u punoj slasti. Ne trebaju ti komlikovani recepti, sto jednostavnije sa vocem u glavnoj ulozi x
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiI ja obožavam kruške ali i ove breskve.Dobrodošla.!
OdgovoriIzbrišiHvala! I mene je zbunio ovaj prvi komentar ;)
IzbrišiDa breskvama u kolačima ;)
OdgovoriIzbriši