ponedjeljak, 22. rujna 2014.

Pita od čokolade


Možda izgleda kao još jedna pita od čokolade ali izgled vara.
Recept sam pronašla u Dobroj hrani.
 
RECEPT:
Recept za ispis


Tijesto:

130 g brašna
60 g šećera
2 žlice kakaa
90 g maslaca
1 jaje
hladne vode po potrebi

Nadjev:

200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
1 zrela kruška
1 zrela banana

Na radnu površinu prosijte brašno i kakao. Dodajte maslac narezan na manje kockice, šećer i jaje. Umijesite glatko tijesto. Ukoliko bude potrebno dodajte i malo hladne vode. Dobiveno tijesto umotajte prozirnom folijom i ostavite ga odstoji u hladnjaku nekoliko sati ili još bolje preko noći. 
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite. Zagrijte pećnicu na 180 C.
Hladno tijesto lagano omekšajte rukama pa ga razvaljajte. Razvaljanim tijestom obložite pripremljeni kalup i lagano ga nabockajte vilicom. Pecite naslijepo bez nadjeva, 15 minuta.
Ohladite.
Čokoladu otopite na pari pa dodajte slatko vrhnje. Kremu preselite u maltipraktik i dodajte oguljenu bananu i krušku. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kremom napunite ohlađeno tijesto pa ponovno ohladite kompletnu pitu.

Broj komentara: 7: