ponedjeljak, 6. listopada 2014.
Pita sa patliđanima
Nisam baš neka ljubiteljica patliđana ali u ovoj piti su mi stvarno odlični. Ukoliko ste se prepoznali u ovoj prvoj rečenici dajte im šansu i pokušajte napraviti ovu pitu. Garantiram vam da će vam se dopasti.
Originalni recept možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
250 g lisnatog tijesta
1 srednje veliki patliđan
1 glavica češnjaka
4 jaja
4 žličice svježeg timijana
250 g svježe skute (ja sam koristila ovaj)
sol
papar
malo maslinovog ulja
malo parmezana
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Patliđan operite, osušite i nabockajte vilicom. Stavite ga na lim za pečenje pa u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Nakon 15 minuta glavicu češnjaka razdijelite na režnjeve, pa takav neoguljeni češnjak dodajte patliđanu i pecite još 15 minuta.
Ohladite.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite okrugli lim za pite. Razvaljajte lisnato tijesto na dimenzije lima pa ga nabockajte vilicom.
Pripremljeno tijesto stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta.
U međuvremenu ogulite patliđan i češnjak. Očišćeni češnjak izgnječite vilicom a patliđan narežite na sitnije kockice. Izmutite 4 jaja pa dodajte smjesi patliđana i češnjaka. Dodajte i listiće timijana pa začinite solju i paprom po ukusu.
Skutu narežite na kockice i umiješajte u smjesu patliđana. Dobivenu smjesu raspodijelite po polupečenom tijestu. Po vrhu naribajte i malo parmezana.
Pecite u pećnicu zagrijanoj na 200 C 35-40 minuta.
Jako zanimljiva pita. Sviđa mi se kombinacija...
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJoš s lisnatim tijestom, mmmmmmljac!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiVolim patlidžan i pita mi zvuči i izgleda sjajno!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiPatliđan mi je poprilično omiljen i vjerujem da je u ovoj piti odličan, bilježim je !
OdgovoriIzbriši