ponedjeljak, 10. studenoga 2014.
Čokoladna pita sa rum glazurom
Sjećate se ovih kuglica. Ako ih volite, voljeti ćete i ovu pitu. Još samo ako u tijesto umiješate malo kokosa dobiti ćete točno taj okus.
RECEPT:
Recept za ispis
Biskvit:
170 g tamne čokolade, nasjeckane
115 g maslaca
120 g šećera
4 jaja
1 žlica arome vanilije
50 g kakaa
75 ml ruma
Rum glazura:
130 g tamne čokolade, nasjeckane
3 žlice maslaca
1 žlica ruma
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pitu.
U vatrostalnu posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa pjenjačom umiješajte šećer. Jedno po jedno umiješajte i jaja. Na kraju umiješajte i aromu vanilije, kakao i rum pa sve dobro izradite.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta. Ohladite.
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za posluživanje pa pripremite glazuru.
U vatrostalnoj posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa umiješajte rum. Prelite preko ohlađenog kolača.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Jedan od onih recepata koji te podsecaju da su jednostavne stvari vrlo cesto i najlepse:)
OdgovoriIzbrišiNe vrlo često, jeddostavne stvari su uvijek najlijepše.
IzbrišiPredobro izgleda, vec se topim samo od pogleda na tu sjajnu cokoladnu glazuru.:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiDivno izgleda i rado bih se pocastila ovim parcencetom:)
OdgovoriIzbrišiDa si si samo malo bliže, vrlo bih te rado počastile ne komadićem nego cijelom pitom.
Izbrišiprelijepa pita... obožavam rum a ova glazura je baš sjajna.
OdgovoriIzbrišiHvala.
IzbrišiDivota! Obožavam kombinaciju ruma i čokolade
OdgovoriIzbrišiHvala! I ja i ja :)
IzbrišiJako lijepa pita :). To je i moja omiljena kombinacija :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJednostavno i dobro i izgleda jako lijepo !
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbriši