ponedjeljak, 10. studenoga 2014.
Čokoladna pita sa rum glazurom
Sjećate se ovih kuglica. Ako ih volite, voljeti ćete i ovu pitu. Još samo ako u tijesto umiješate malo kokosa dobiti ćete točno taj okus.
RECEPT:
Recept za ispis
Biskvit:
170 g tamne čokolade, nasjeckane
115 g maslaca
120 g šećera
4 jaja
1 žlica arome vanilije
50 g kakaa
75 ml ruma
Rum glazura:
130 g tamne čokolade, nasjeckane
3 žlice maslaca
1 žlica ruma
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pitu.
U vatrostalnu posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa pjenjačom umiješajte šećer. Jedno po jedno umiješajte i jaja. Na kraju umiješajte i aromu vanilije, kakao i rum pa sve dobro izradite.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta. Ohladite.
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za posluživanje pa pripremite glazuru.
U vatrostalnoj posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa umiješajte rum. Prelite preko ohlađenog kolača.
Jedan od onih recepata koji te podsecaju da su jednostavne stvari vrlo cesto i najlepse:)
OdgovoriIzbrišiNe vrlo često, jeddostavne stvari su uvijek najlijepše.
IzbrišiPredobro izgleda, vec se topim samo od pogleda na tu sjajnu cokoladnu glazuru.:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiDivno izgleda i rado bih se pocastila ovim parcencetom:)
OdgovoriIzbrišiDa si si samo malo bliže, vrlo bih te rado počastile ne komadićem nego cijelom pitom.
Izbrišiprelijepa pita... obožavam rum a ova glazura je baš sjajna.
OdgovoriIzbrišiHvala.
IzbrišiDivota! Obožavam kombinaciju ruma i čokolade
OdgovoriIzbrišiHvala! I ja i ja :)
IzbrišiJako lijepa pita :). To je i moja omiljena kombinacija :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJednostavno i dobro i izgleda jako lijepo !
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbriši