ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Muffini sa jabukama i bučom


Jedan vrlo brzi i jednostavan recept za sezonske muffine.
Original recepta možete pronaći ovdje. 

RECEPT:
Recept za ispis

 
2 manje jabuke
1/2 male butternut tikve
1 žlica tekućeg meda
1/2 mahune vanilije
100 g maslaca
90 g mljevenih badema
2 jaja
prstohvat soli
1/2 žličice praška za pecivo
60 ml mlijeka
80 g šećera
70 g brašna

Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice. Buču ogulite , izvadite sredinu sa košticama pa je narežite na manje kockice.
U manjem loncu pomiješajte kockice jabuke i buče, dodajte vode toliko da budu pokrivene, pa kuhajte na umjereno jakoj vatri 10-ak minuta dok ne omekšaju. Ocijedite vodu pa štapnim mikserom usitnite u pire. Ohladite. 
Zagrijte pećnicu na 180 C. Kalup za muffine obložite papirnatim šeširićima.
Otopite maslac pa ga ostavite da se malo ohladi.
U prikladnoj posudi pomiješajte mljevene bademe sa brašnom, soli i praškom za pecivo.
U drugoj posudi izmiješajte jaja, mlijeko, med i srž pola mahune vanilije. Dodajte i ohlađeni otopljeni maslac.
Mokre sastojke umiješajte u suhe i dobro izradite. Ukoliko vam smjesa djeluje prerijetko možete po potrebi umiješati još malo mlijeka.
Rasporedite pripremljenu smjesu u kalup za muffine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Poslužite mlako.

Broj komentara: 9: