subota, 15. studenoga 2014.
Patin petnaesti-Knedle od povrća
Patin petnaesti je food blogerska igrica koju je osmislila Mimi sa bloga Mimi s kingdom.
Svakog mjeseca pripremamo jedan recept, onaj koji je na prethodnom glasanju dobio najviše glasova, a recepti su iz Velikog narodnog kuvara autorice Spasenije Pate Marković.
Ovog mjeseca radili smo knedle od povrća.
U originalnom receptu se navodi da se povrće pirja dok ne omekša i trebalo bi se ga svog narezati na kockice jednake veličine. Kako je meni ostalo pire krumpira od ručka prethodnog dana tako sam odlučila njega iskoristiti a povrće sam sitno izmljela u multipraktiku. Prijedlog za serviranje su bile knedle prelivene sa malo rastopljenog maslaca i posipane krušnim mrvicama. Moj mesožder se užasnuo prijedlogom da samo knedle budu ručak pa smo ih mi jeli sa goveđim gulašem. E da i ja sam nekako navikla kuhati knedle u obliku štruce, nekako su manje vodenaste nego kad ih kuham baš kao knedle.
RECEPT:
Recept za ispis
250 g pirea od krumpira
100 g miješanog povrća (mrkva, celer, luk, paprika, korjen peršina, češnjak)
3 stare žemlje
2 jaja
malo mlijeka
brašna po potrebi
nasjeckani list peršina
ulje
Svo povrće sitno samljeti u multipraktiku. Na malo maslinovog ulja popržiti sitno nasjeckano povrće dok ne omekša. Ohladiti. Stare žemlje narezati na male kockice.
Kockice žemlje umiješati u hladan pire krumpir, dodati ohlađeno isprženo povrće pa sve dobro izmiješajte da dobijete jednoliku smjesu. Po potrebi dodati mlijeka i brašna. Začinite solju po okusa pa umiješajte i sitno nasjeckani peršin.
Odmotajte komad aluminijske folije pa ga lagano namastite. Stavite na njega dio smjese pa oblikujte u kobasicu. Čvrsto zamotajte.
Zakipite vodu. U vruću vodu uronite pripremljene knedle od povrće. Kuhajte 20-25 minuta.
Bas sam se radovala da vidim kako jedan recept koji ostavlja dosta masti na volju dobija razlicite oblike, tvoja verzija izgleda divno i lagano
OdgovoriIzbrišiHvala, da original djeluje poprilično masno.
IzbrišiPetra, super ti je ideja sa rolatom.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiBaš dobra ideja da ih kuvaš kao štrucu. Mislim da je tako možda malo lakše... :) Super! Hvala na ulaznici! :)
OdgovoriIzbrišiPa malo je jednostavnije da, a i ne raspadnu se.
IzbrišiOdlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOvo ti je dobra ideja:) I, dobro izgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiSuper izgleda ovako
OdgovoriIzbrišiSuper mi je ideja knedli u obliku štruce, odlično izgleda !
OdgovoriIzbriši