I već standardno pitanje u posljednjem ovogodišnjem postu, kakva Vam je bila 2014 ? Priznajem da i nisam imala inspiracije za ovaj post pa sam škicnula prošlogodišnji.
I dalje nisam sigurna kakva je meni bila, ok pretpostavljam, i nisam neki tip za zaključke i još uvijek ne vjerujem da je 1.1. bilo koje godine dan za početi nešto i donošenje velikih odluka.
Ali ipak mali rezime ove sada već skoro prošle 2014, oduševila sam se Budimpeštom, što skuhala što umijesila puno novih recepata, odlučila da ništa ne čuvam za specijalne prilike, nije bila odluka koju sam donijela 1.1. nego nešto kasnije i za sada je se držim i baš sam zadovoljna. Naučila i prihvatila neke stvari o sebi i svakim danom se sama sebi sve više sviđam, ma koliko to umišljeno zvučalo. Trudila sam se uživati u svakom trenutku, nekada mi je išlo malo bolje nekada lošije ali sve u svemu sam zadovoljna.
I zadnje ali ništa manje važno neizmjerno sam uživala družeći se sa Vama, čitateljima mog bloga i kolegama blogerima čitajući njihove postove.
Veselim se novim izazovima u 2015 i nadam se da ćemo se i dalje ovako divno družiti.
I svima Vam želim sretnu i slatku Novu 2015!
Za kraj malo statistike; najčitaniji post u 2014 bio je post KuVarijacija o bjelanjcima, a meni najdraži i ujedno post sa kojeg sam isprintala najviše recepata je ovaj. NIje baš da je u sezoni ali ga ponovno dižem, čisto sebi za gušt.
RECEPT:
Za kalup promjera 18 cm
Recept za ispis
Za tijesto:
6o g čokolade
25 g maslaca
4 bjelanjka
2 žumanjka
35 g šećera
Za kremu:
300 ml slatkog vrhnja
4 lista želatine
2 žlice limuncella
2 žlice ekstrakta vanilije
250 g mascarponea
80 g šećera
300-400 g jagoda
Čokoladu
i maslac otopite na pari. Žumanjke mikserom mješajte sa šećerom dok se
smjesa ne udvostruči. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Otopljenu
čokoladu ohladite do sobne temperature pa je pomiješajte sa smjesom
žumanjaka i snijegom od bjelanjaka. Kalup za tortu dimenzija 18 cm
namastite i pobrašnite. U pripremljeni kalup ulite smjesu, zagladite
površinu i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C 20-ak minuta.
Ohladite.
Za
kremu želatinu namočite u hladnu vodu da nabubri. Zagrijte vrhnje i
šećer. Želatinu umješajte u toplo vrhnje pa mješajte dok se ne rastopi.
Malo ohladite pa mikserom umiješajte mascrpone, limuncello i ekstrakt
vanilije.
Biskvit
stavite na tanjur za posluživanje za obručom kalupa oko njega. Jagode
očistite, operite i prerežite na polovice. Složite ih uz rub obruča i po
cijeloj površini biskvita. pa preko njih prelijte kremu. Ostavite u
hladnjaku preko noći kako bi se krema stisnula.
Na kraju godine je najvažnije da smo u prosjeku zadovoljni, jer svaka godina ima uspone i padove. Sve najbolje u 2015. godini! Puno zdravlja, ljubavi i veselja!
OdgovoriIzbrišiSlažem se s tobom. Sve najbolje i tebi i tvojima!
IzbrišiSlažem se sa time da odluke ne treba donositi 1.1. već cijele godine, i drago mi je da ovu godinu ispraćaš zadovoljna. Tebi i tvojima želim Sretnu, zdravu i veselu Novu Godinu i svako dobro !
OdgovoriIzbrišiHvala,također i tebi i tvojima!
IzbrišiSve najbolje ti želim u Novoj 2015.
OdgovoriIzbrišiSve najbolje!
IzbrišiSve najlepse u Novoj, neka bude jos bolja od prethodne, uspesna i slatka.:))
OdgovoriIzbrišiSve najbolje!
Izbriši