ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Čokoladni kruh sa bananama


Ovo nam je trenutno najdraži recept iz projekta doručak. Nije da je baš light varijanta ali da je ukusan e to stvarno je. Uz šalicu tople bijele kave apsolutno savršen početak dana.
 
RECEPT:
Recept za ispis

3 banane, što zrelije to bolje
125 g maslaca
150 g smeđeg šećera
1 jaje
1 žličica arome vanilije
1/4 žličice mljevenog cimeta
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
35 g kakaa
140 g brašna
160 g nasjeckane čokolade
80 g tostiranih oraha, grubo nasjeckanih

Zagrijte pećnicu na 180 C. Duguljasti kalup za kruh namastite i pobrašnite.
U prikladnoj posudi vilicom ispasirajte banane. Otopite maslac pa ga u tankom mlazu ulite u pripremljene banane i dobro izmiješajte.
Zatim umiješajte jaja i aromu vanilijre pa ponovno sve dobro promiješajte.
Prosijte brašno sa soli, cimetom, kakaom i sodom bikarbonom. Dobivenu smjesu umiješajte u smjesu sa bananama. Na kraju umiješajte još i nasjeckanu čokoladu i orahe.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-60 minuta. Prije posluživanja ohladite.

Broj komentara: 9:

  1. Baš razmišljam o kruho od banana, a ovaj sa čokoladom je sigurno božanstven! Hvala na receptu! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm, divota... puno finih zacina i cokolada, hlepcic koji poziva na jos jedno parcence.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i da znaš poprilično se teško zadržati samo na jednoj šniti.

      Izbriši
  3. banana i čokolada se odlično uklapaju...

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam banana bread, a još nisam jela čokoladni. Mora biti super kad se naleti na komadić čokolade

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma nikad ga nisam radila, a vjerujem da je odličan. Hoću, hoću jednog dana

    OdgovoriIzbriši