subota, 28. veljače 2015.
KuVarijacije-Petit beurre s čokoladnim punjenjem
KuVarijacije su mjesečna igra namijenjena vlasnicima food blogova sa područja bivše Jugoslavije. Osnovna ideja je da svi sudionici pripreme isto jelo i objave post o njemu istog dana, najčešće zadnjeg u mjesecu. U postu prokomentiraju svoja zapažanja o receptu i eventualne poteškoće u pripremi istog.
U veljači smo pripremali petit buerre kekse sa čokoladnim punjenjem.
Prvi problem mi je predstavljalo kondenzirano mlijeko koje je u originalnom receptu potrebno za nadjev. Kod nas ga nema za kupiti, ili ako ga ima ja nemam tu informaciju pa ako netko zna gdje bi ga u Zagrebu mogla kupiti neka mi javi. Znam i da se kondenzirano mlijeko može napraviti kod kuće ali za to treba kupiti mlijeko u prahu ali pronašla sam ga samo u pakiranju od jednog kilograma a to mi je ipak malo previše. Tako da sam u čokoladu dodala malo običnog mlijeka čisto da bude mazivija.
Tijesto za ove keksiće potrebno je ohladiti a ja sam svoje umijesila navečer a keksiće sam valjala ujutro i taj dio super funkcionira.
Jako su mi se dopali nazubljeni krajevi keksića u originalnom receptu, tako da sam se dala u potragu za nazubljenim rezaćem koji je valjda jedno od rijetkih pomagala koje nemam u kuhinjskom asortimanu kako je primijetio MM. Nisam baš zadovoljna kako je odradio posao, na keksima se naziru nazubljeni rubovi ali nije to to.
Odlična mi je fora sa okretanjem keksića nakon polovice pečenja kako bi dobili posebnu hrskavost i taj dio stvarno radi.
I za kraj donosim recept za polovicu smjese jer sam ih ja tako radila i od ove količine sastojaka dobiti ćete tridesetak keksića.
Nakon ove moje podugačke lamentacije, svakako vam preporučam da ih pokušate napraviti jer im kupovni nisu n do koljena.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
100 g šećera
100 g maslaca
pola žličice krupne morske soli
65 ml vode
250 g brašna
2 g praška za pecivo
Za nadjev:
40 g čokolade
2-3 žlice mlijeka
15 g maslaca
Pomiješajte šećer, maslac i vodu i stavite na vatru. Zagrijavajte dok se maslac potpuno ne otopi. Maknite sa vatre i ostavite da se ohladi 20 minuta. U zdjelu prosijte brašno sa praškom za pecivo. Ulite prohlađenu smjesu sa maslacem pa promiješajte da dobijete glatko, mekano tijesto.
Podijelite ga na dva jednaka djela, omotajte svaki prozirnom folijom pa ga stavite u hladnjak da se ohladi.
Na pari otopite čokoladu u koju ste dodali mijeko i maslac. Miješajte dok se sve ne poveže i dobijete glatku kremu.
Zagrijte pećnicu na 180 C. Dva lima obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno tijesto razvaljajte u pravokutnik dimenzija 14 x 35 cm, debljine oko 2 mm. Izrežite pravokutnik na trake široke 5 cm.
Na svaku trakicu tijesta stavite oko žličicu čokoladne kreme. Preklopite drugom polovicom tijesta utisnite rubove, pa još lagano pređite valjkom preko keksića. Slažite na priprmljene limove.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-15 minuta pa ih nakon toga preokrenite i pecite ih još 5 minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Divno izgledaju. Jako zanimljiv recept.
OdgovoriIzbrišiDa baš je dobar recept, hvala.
Izbrišidivni su ti!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiSuper ti izgledaju, tanko. Ja sam ih prekasno napravila pa nisam ni objavila. Nisam baš ni pretjerano zadovoljna. Nisu mi niš posebno. Kondenzirano mlijeko sam našla u Lidlu.
OdgovoriIzbrišiLepi su ti keksići, dopali su se i nama.Nisam ni ja koristila kondenzovano mleko, bilo mi je bez veze da otvaram konzervu za samo nekoliko kašika pa sam koristila nutelu izmešanu sa malo slatke pavlake i taj deo je bio super.
OdgovoriIzbrišiZanimljivi keksi...samo napomena, u Lidlu nema kondenziranog mlijeka, već samo ugušćenoga, što nije isto...a kondenziranog mlijeka ima za kupiti u ruskom dućanu u Vlaškoj 19/1 a ima i karamel...
OdgovoriIzbrišiHvala ti najljepša, Petra, na ovako lijepoj prezentaciji recepta i drago mi je da si zadovoljna.
OdgovoriIzbrišips. moj nazubljeni rezač je od Tupperweara.
Thanks for sharing, nice post!
OdgovoriIzbrišiVõng điện tự động hay võng đưa tự động hay võng điện cho bé giúp bé ngủ ngon mà vong em be tu dong không tốn sức ru võng. Võng tự động hay may dua vong em be chắc chắn, gọn gàng, dễ tháo xếp, dễ di chuyển và may dua vong dễ dàng bảo quản.
Chia sẻ các bạn cách chống nắng bằng trà xanh hay cách giúp trẻ nhanh biết bò hay Collagen trị mụn được không hay chữa mất ngủ bằng gừng đơn giản, bí quyết làm trắng da bằng cà phê và dầu dừa hiệu quả hay cách giúp trẻ không đái dầm ban đêm hiệu quả hay giảm cân nhanh bằng gạo lứt hq hay mẹo giúp tăng cường trí nhớ hiệu quả, kinh nghiệm trị tiêu chảy cho bé bằng cà rốt hiệu quả, những thực phẩm giúp cải thiện trí nhớ hiệu quả, mẹo hay giúp trẻ thích ăn rau hay cách giúp trẻ hạ sốt nhanh hiệu quả, bệnh viêm khớp không nên ăn gì hay mẹo giúp giảm độ cận thị cho bạn, bí quyết chống nắng với cà chua cực hiệu quả, cách giúp bé ngủ ngon giấc và thực phẩm giúp bé ngủ ngon mẹ nên biết, chia sẻ cách làm trắng da toàn thân bằng thực phẩm, những món ăn chữa bệnh mất ngủ hay mách mẹ mẹo giúp bé không sốt khi mọc răng hiệu quả
Những thực phẩm giúp đẹp da tại http://nhungthucphamgiupda.blogspot.com/
Thực phẩm giúp bạn trẻ đẹp tại http://thucphamgiuptre.blogspot.com/
Thực phẩm làm tăng tại http://thucphamlamtang.blogspot.com/
Những thực phẩm giúp làm giảm tại http://thucphamlamgiam.blogspot.com/