četvrtak, 12. veljače 2015.
Raženi soda kruh
Sjećate se mog recepta za irski soda kruha i kako sam ga nahvalila?
E pa ovaj je još bolji i obožavam ga za doručak sa maslacem i domaćim pekmezom uz šalicu bijele kave.
Ukoliko volite pojesti konkretan kruh, a ne onu bijelu pjenicu onda je ovo kruh za vas. I brzo je gotov što nije za odbaciti.
RECEPT:
Recept za ispis
320 g raženog brašna
1 1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli
50 g krupno nasjeckanih tostiranih lješnjaka
50 g sjemenki suncokreta
25 g sjemenki lana
50 g nasjeckanih sušenih marelica
1 jabuka, naribana
3 žlice javorovog sirupa
480 ml jogurta
Za posip:
raženo brašno
suncokretove sjemenke
Zagrijete pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kruh.
U veliku zdjelu prosijte raženo brašno sa praškom za pecivo. Dodajte sol, lješnjake, sjemenke suncokreta i lana i marelice. Izmiješajte. Dodajte naribanu jabuku, javorov sirup i jogurt. Dobro izmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu stavite u pripremljeni kalup. Posipajte kruh sa malo raženog brašna te suncokretovim sjemenkama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat. Nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 175 C pa pecite kruh još 30 minuta. Ohladite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Je li nužno da u kruh od raženog brašna (prema vašem iskustvu) ide jogurt? Ja sam ga probala napraviti - isto sa sodom, bez jogurta, uz dodatak sjemenki - ali ispadne prilično tvrd mada ukusan. Imate li kakav savjet?
OdgovoriIzbrišiI nije da je ovaj kruh baš mekan, onako je kompaktan a da budem iskrena nisam ga pokušala umijesu+iti sa vodom da vidim dal jogurt ima kakav učinak na mekoću tijesta.
IzbrišiJa ga pravim sa semenkama ali i sa jogrtom..i bude divno mek, kao i ovaj ovde
OdgovoriIzbrišiDa ni nisam pokušala nikada umijesiti ga sa vodom.
IzbrišiS obzirom na sastojke - prava poslastica!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOvo mora da je jako ukusno. Divno izgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala. Baš je ukusan ako imaš priliku svakako probaj.
IzbrišiDivno i zvuci i izgleda !
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJako fino izgleda
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši