ponedjeljak, 9. ožujka 2015.
Gozba
Ako sudjelujete i surfate unutar ove food blogerske klike, kako nas MM zove, sigurno ste čuli da je Gozba prvi puta gostovala u Zagrebu.
Jako sam se razveselila kada sam čula da dolaze i odmah sam rezervirala svoje mjesto za sudjelovanje. Istina snijeg nas jer pokušao omesti, ali nije uspio samo nam je malo pomaknuo termin.
Prije odlaska na Gozbu dvoumila sam se dal da ponesem sa sobom fotoaparat ili ne. Na kraju sam odlučila da ću samo uživati u večeri i fotić je ostao doma.
Ukoliko još niste vidjeli kako je bilo evo par linkova blogera koji su bili vrijedniji nego ja pa su donjeli fotiće i nešto i radili: domaćini Foozdarije, Sonja Silly World, Plectrude, Mjesto za kavu.
Odlično sam se provela i uživala sam u svakom trenutku i svim posluženim delicijama, kao i u odličnom društvu.
Jako se veselim idućoj Gozbi, jedino što si mislim da bi možda bilo malo sebično od mene sudjelovati i sljedeći puta. Možda bih trebala prepustiti mjesto nekom drugom, da vide kako je lijepo biti djelom Gozbe.
Ove rolice nisu nešto što smo jeli na Gozbi ali je posuđen od Nevene sa bloga Hleb i Lale, jedne od njenih osnivačica. U povjerenju ova krpa na fotki skriva red rolica koje smo pojeli prije nego što sam ih uspjela slikati, tako su dobre.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
500 g brašna
1/2 kocke svježeg kvasca
1 žličica šećera
60 ml toplog mlijeka
250 ml tople vode
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
Nadjev:
200 g kajmaka
8 kom sušenih rajčica, ukoliko su bile u ulju dobro ih ocijedite pa ih još osušite papirnatim kuhinjskim ručnikom
100 g tostiranih, krupno sjeckanih lješnjaka
Za premazivanje:
1 žumanjak
malo mlijeka
Kvasac pomiješajte sa mlijekom i šećerom pa ga ostavite da se zapijeni. U posudu u kojoj ćete umijesiti tijesto prosijte 200 g brašna. Dodajte zapijenjeni kvasac i vodu pa sve dobro izmiješajte. Dodajte sol i ulje pa opet izmiješajte. Polako dodajte preostalih 250 g brašna tako da dobijete meko, blago ljepljivo tijesto. Možda će vam trebati i nešto više brašna nego što je navedeno. Povezano tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga mijesite 10-ak minuta. Posudu u kojoj ste započeli mijesiti tijesto lagano nauljite pa gotovo tijesto vratite u nju. Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mjesto da se diže 1 sat.
Dok se tijesto diže pripremite nadjev. Sitno nasjeckajte sušenu rajčicu pa je pomiješajte sa kajmakom i lješnjacima.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
Razvaljajte tijesto u pravokutnik debljine otprilike 0,5 cm. Premažite ga pripremljenim nadjevom pa ga zamotajte poput rolade. Narežite na šnitice debljine 2,5 cm, (ja sam ih dobila 12) pa ih složite u pripremljeni lim. Ponovno prekite kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu 45 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Razmutite žumanjak sa malo mlijeka pa premažite rolice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta ili dok se ne zarumene.
Poslužite mlake.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ako ne na Gozbi - nadam se nekom druženju mimo nje ;)... A rolice ti izgledaju za prste polizati :)
OdgovoriIzbrišiI ja se nadam ;) Hvala!
IzbrišiBaš mi je drago da vam je bilo super, vidi se po fotkama da je fantastičan provod i hrana zagarantiran.
OdgovoriIzbrišiRolice su mi baš primamljive, slaba sam na sušene pumidore :)
Svakako preporučam odlazak na Gozbu, sigurno ćete se oduševiti.
IzbrišiHvala!
Uživam u samim osrvtima na Gozbu i slikama,ne mogu ni zamisliti kako vam je divno bilo. :)
OdgovoriIzbrišiRolice su za prste polizati. ;)
Hvala!
IzbrišiUvek se obradujem Gozbi i jako volim ta okupljanja i druženja. Drago mi je da nosiš lepe utiske. Rolnice bismo i mi odmah smazali ;) Divne su.
OdgovoriIzbrišiNe dobre, najbolje dojmove! Hvala!
OdgovoriIzbrišiSavršeno su uspela Petra! I tako mi je drago da vam se svidjaju!
OdgovoriIzbrišiRadujem se da se da se opet sretnemo, ako ne na Gozbi onda u Samoboru na kremšnitama a volela bi da vidim i obiteljsku pekaru :)
:*
Nadam se da je bio dobar ulov na Hreliću :)
I ja, i ja!
IzbrišiI više nego dobar, samo ga moram doraditi!
Rolnice predobro izgledaju, a posebno mi je drago sto si upoznala ekipu sa Gozbe, verujem da ce vam druzenje svima ostati duuugo u prelepom secanju.:))
OdgovoriIzbrišiHvala! Hoće i sad se svaki puta nasmješim kada se spomene Gozba u bilo kojem kontekstu.
IzbrišiMozes misliti, upravo sam donela malo kajmaka iz Srbije, ma ovi tvoji poslednji recepti su naprosto divni. A sto se Gozbe tice, poneka mi slika deluje nestvarno lepo, divan koncept i sudeci po utiscima gostiju i ugodjaj:)
OdgovoriIzbrišiMozes misliti, upravo sam donela malo kajmaka iz Srbije, ma ovi tvoji poslednji recepti su naprosto divni. A sto se Gozbe tice, poneka mi slika deluje nestvarno lepo, divan koncept i sudeci po utiscima gostiju i ugodjaj:)
OdgovoriIzbriši