ponedjeljak, 21. rujna 2015.
Banana kruh sa datuljama i orasima
Nastavljam, sada već, seriju postova sa kruhovima/kolačima za doručak.
Ovaj nas je oboje oduševio, divno je gust i izdašan. Napravila sam i preljev pa ga zato i navodim u receptu ali i bez njega je više nego dovoljno sladak tako da ga slobodno možete i preskočiti.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kolač:
175 g omekšalog maslaca
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica mljevenog cimeta
100 g smeđeg šećera
2 jaja
3 žlice meda
2 prezrele banane
100 g datulja
50 g nasjeckanih tostiranih oraha
Za preljev:
2 žlice meda
25 g maslaca
50 g tostiranih oraha
Zagrijte pećnicu na 160 C. Namastite i pobrašnite duguljasti kalup.
U posudu stavite jaja, med, šećer i omekšali maslac pa sve istucite mikserom, dok smjesa ne postane pjenasta.
U drugu posudu prosijte brašno pomiješano sa cimetom i praškom za pecivo. Banane vilicom ispasirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Datulje sitno nasjeckajte. U pjenastu smjesu sa maslacem umiješajte banane, datulje i orahe. Izmiješajte. Na kraju umiješajte i prosijanu smjesu sa brašnom. Dobro izmiješajte pa dobivenu smjesu stavite u pripremljeni lim, zagladite površinu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Pečeni kolač hladite u limu 15-ak minuta a zatim ga istresite na rešetku.
Za preljev u prikladnom loncu pomiješajte med i maslac. Kuhajte na umjerenoj vatri, uz često miješanje dok se maslac ne otopi. Nastavite kuhati još par minuta dok se smjesa malo ne zgusne. Maknite sa vatre i umiješajte orahe. Osrtavite da se prohladi pa preljevom premažite kolač. Prije posluživanja narežite na šnite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo tako dobro izgleda, da bih uronila u ekran!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiObožavam ovakav tip doručka! :) Sjajno izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiObožavam ovakve kriškice za doručak
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiSvidja mi se sto ovako ciljano radis, hlebove i testa i svaki post je zaista da mu se ne nagledas. Ako me ista privuce da probam datulje, to ce biti ova kombinacija sa bananom
OdgovoriIzbrišiNi ja nisam neki fan datulja ali u ovom kruhu su mi baš super. Nije da su to ciljani postovi nego ne znam životni, to je to što mi jedemo i to kuham tako da onda samo to imam za objaviti :)
IzbrišiSuper, super mi je kombinacija, mislila sam djeci raditi taj banana kruh za Dane kruha ali one ne žele. Ipak probati ću ga jednom!
OdgovoriIzbrišiHvala! Svakako probaj sigurna sam da će vam se dopasti.
Izbriši