četvrtak, 19. studenoga 2015.

Bircher musli


Mala promjena u mojoj ponudi za doručak, Bircher musli. 
Jednostavni za napraviti jedino što morate planirati i napraviti ih navečer kako bi vas ujutro dočekali spremni za konzumaciju.
Lansirao ih je švicarski liječnik i nutricionist Maximillian Birch-Benner početkom prošlog stoljeća kao dio programa za mršavljenje uz dijetu i vježbanje.

RECEPT:
Za dvije porcije:

100 g zobenih pahuljica
2 žličice chia sjemenki
1 žlica sjemneki bundeve
350 ml mlijeka
1 žlica javorovog sirupa
Malo limunovog soka
Malo arome vanilije

Za posluživanje:

Voće po želji ( u ovom slučaju banana)
Prstohvat mljevenog cimeta
Suho voće po želji( u ovom slučaju aronija)


Noć prije u zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, chia sjemenke, sjemenke bundeve, javorov sirup, aromu vanilije, limunov sok i mlijeko. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da prenoće u hladnjaku. Ujutro sitno narežite voće i po želji ga posipajte cimetom. Pomiješajte sa suhim voćem pa poslužite sa zobenom kašom.

1 komentar:

  1. Sve me vise privlace ovakvi obroci ( mora da su godine) Zvuci jako dobro pogotovo sto treba da odstoji preko noci, a nije instant varijanta

    OdgovoriIzbriši