ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Brownies


Kad vam treba nešto slatko i jednostavno, čokoladna utjeha ili su samo oni dani onda je ovo recept za Vas. 
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

250 g maslaca
180 g čokolade
120 g kakaa
225 g mascarponea
6 jaja
4 žlice arome vanilije
120 g brašna
1/2 žličice soli

Ganache:

340 g čokolade
12 žlica vrhnja za šlag
6 žlica maslaca

Zagrijte pećnicu na 165 C.
Namastite i pobrašnite veći lim za pečenje.
U prikladnom loncu na laganoj vatri otopite maslac. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće. Rastopljeni maslac maknite sa vatre pa mu dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne otopi i dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Mikserom pjenasto izradite jaja, šećer i aromu vanilije. Prosijte kakao sa brašnom i soli. U pjenastu smjesu jaja dodajte mascarpone i otopljenu smjesu čokolade i maslaca. Na kraju dodajte i prosijanu smjesu sa brašnom. Sve izmješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni lim, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 do 50 minuta (napravite test čačkalicom).
Ostavite da se ohladi 15-ak minuta dok pripremite ganache.
Vrhnje za šlag zagrijavajte na laganoj vatri dok ne provrije. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće pa je umiješajte u kipuće vrhnje. Dodajte i maslac. Miješajte dok se čokaolada i maslac ne otope i ne dobijete glatku smjesu. Razmažite ganache na malo ohlađene browniese. Ostavite da se krema stvrdne. Prije posluživanja narežite po želji.

Broj komentara: 8: