ponedjeljak, 11. siječnja 2016.
Limunski kolač sa jogurtom
Nije me bilo neko vrijeme na blogu i općenito ovdje u ovom našem malom blogerskom svijetu. Vidim da se svašta izdogađalo, između ostaloga i to da je ovaj moj blog pod istragom FBI rukavica. Uopće Vam ne mogu opisati kako sam sretna i počašćena što ste odabrale baš mene.
Osjećam se kao da sam prošla inicijaciju i tek sam sada stvarno dio ove blog zajednice.
Druga stvar koja mi je pala na pamet kada sam vidjela da sam ja odabrana je bila, o ne a što ću ja sad raditi pa sada nemam što za istraživati ova dva mjeseca.
Kao i svaka domačića mučila sam se što Vam ponuditi kada ste mi došli u posjet. Nakon malo razmišljanja odlučila sam se za ovaj limunski kruh jer nekako mislim da sam se usavršila u ovom tipu kolača obzirom da ih u zadnje vrijeme stvarno često pripremam kako bi unijela malo raznolikosti uz naše doručke.
Uglavnom dragi svi, dobro došli!
Original recepta možete pronaći ovdje, ja sam za razliku od originala u tijesto osim limunove korice umiješala i komadiće limuna kako bi dodatno naglasila tu citrusnu notu kolača.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kolač:
120 ml maslinovog ulja
240 g brašna
120 g mljevenih badema
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
200 g šećera
3 jaja
120 ml jogurta
2 limuna
srž mahune vanilije
Za preljev:
šećer u prahu
sok pola limuna
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za pečenje.
U zdjelu prosijte brašno sa praškom za pecivo. Umješajte sol i mljevene bademe.
U drugoj posudi pjenasto izmikšajte jaja sa šećerom U pjenastu smjesu umiješajte maslinovo ulje i jogurt. Naribajte limunovu koricu a limun ogulite i odstranite bijelu opnu pa meso limuna narežite na manje komadiće. I koricu i meso limuna te srž mahune vanilije umiješajte u smjesu jaja. Umiješajte i prosijano brašno.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-60 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Za preljev pomiješajte sok polovice limuna sa toliko šećera u prahu da dobijete gustu smjesu. Prelite po još vrućem kolaču.
Prije posluživanja narežite na šnite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sa guštom ću istraživati tvoj blog :). A i ovaj recept ti je divan :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiNesto slicno cesto pravim jer junior obozava.
OdgovoriIzbrišiSuper, s velikim gustom cu sudjelovati :)
OdgovoriIzbriši:) Hvala!
IzbrišiFino, obozavam limun u kolacima, ono kaj mi se jos svidja je jednostavnost pripreme.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiTo pitanje "što ću raditi dva mjeseca" je i meni palo na pamet kad su me izglasali :) Ali vrijeme brzo prođe i najslađe je kad ostale blogerice počnu objavljivati postove ...
OdgovoriIzbrišiHvala za lijepu dobrodošlicu i baš mi je drago da istražujemo tvoj blog!
Hvala! I ja jedva čekam postove :)
IzbrišiKomplimenti Petra, baš se veselim ovome krugu! Obožavam citruse, stavljam ih u sve u što pašu, pravi izbor za dobar početak!
OdgovoriIzbrišiHvala! Hvala!
OdgovoriIzbrišiJedva čekam pretraživati...
OdgovoriIzbriši