RECEPT:
Recept za ispis
250 g kora od vučenog tijesta
40 g brašna
1 žličica soli
1/2 žličice sode bikarbone
100 g svježeg kravljeg sira
50 g kajmaka
400 ml kefira
2 jaja
50 ml ulja
Zagrijati pećnicu da se zagrije na 200 C.
U prikladnu posudu staviti brašno, sol, sodu bikarbonu i promiješati. Umiješati i sir i kajmak te kefir i sve dobro izmiješati. Umiješati jaja i ulje pa još jednom sve dobro izmiješati.
Kore narezati ili natrgati na manje komade. Razdvojiti iz pa ih malo po malo ubacivati u posudu da kefirom i između svakog dodavanja dobro izmiješati. Kada umiješate sve kore ostavite smjesu da odstoji 5 minuta.
Zatim je izlite u lim dimenzija 20 x 20 cm.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta, dok lijepo ne porumeni. Dok se gibanica peče pripremiti nešto na što ćete staviti rubove naopako okrenutog pleha. Ja sam upotrijebila kalupe za mini pite.
Kada je gibanica pečena odmah je okrenuti naopako i rubove kalupa u kojem se pekla staviti na pripremljene kalupe za pite. Ostaviti je da se tako naopako ohladi.
Prije posluživanja narezati po želji.
Bas guzvara izgleda lijepo i fino!
OdgovoriIzbrišiBas guzvara izgleda lijepo i fino!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiIzgleda lepa, inače gibanice, gužvare, pite...obožavam.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiČim sam videla sliku, odmah mi je zaličila na naopaku gibanicu :)
OdgovoriIzbrišiVeoma primamljivo izgleda!