ponedjeljak, 28. ožujka 2016.
Francuska svilena pita
Prvo bih Vam svima zaželjela sretan Uskrs!
Kak ste? Jeste se fino napapali ovih dana?
Ili ste pretjerali u svemu pa sad pokušavate probaviti svu tu finu papicu nasukani na kauču pred tv-om?
Ili ste bili bili malo aktivniji pa ste malo izašli da malo iznojite sve te kalorije od razno raznih francuskih salata, šunkice, pince i naravno kolača?
Koji god bio Vaš način nadam ste da ste zadovoljni i da ste se lijepo podružili sa dragim ljudima.
To je ionako smisao ovakvih dana.
Original recept
RECEPT:
Recept za ispis
Za podlogu sa keksima:
300 g mljevenih čokoladnih keksi
175 g otopljenog maslaca
2 žlice arome vanilije
Za čokoladnu kremu:
200 g tamne čokolade
1/4 žličice kave
2 žlice arome vanilije
170 g maslaca
50 g šećera
3 jaja
500 ml vrhnja za šlag
Za ukras:
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
1 žličica amaretta
čokoladne strugotine
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pitu.
Mljevene kekse pomiješajte sa otopljenim maslacem i aromom vanilije. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup pa je dnom čaše utisnite u njega. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta. Ohladite.
Za kremu na pari kuhajte jaja sa šećerom; uz stalno miješanje, dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Stavite sa strane da se malo ohladi.
Također na pari otopite i čokoladu pa u nju umiješajte kavu i aromu vanilije. Ostavite da se malo prohladi.
Mikserom pjenasto izradite maslac.
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Sada spojite sve pripremljene smjese sljedećim redosljedom: u pjenasto izrađeni maslac umiješajte otopljenu čokoladu, jaja kuhana na pari i na kraju šlag. Izmiješajte da dobijete svilenkastu i jednoličnu smjesu. Dobivenu kremu rasporedite po pečenoj i ohlađenoj kori. Stavite pitu u hladnjak da se ohladi i čokoladna krema stisne. Prije posluživanja vrhnje za šlag namjenjeno ukrašavanju istucite u čvrsti šlag s aromom vanilije, amarettom i šećerom u prahu. Rasporedite po čokoladnoj kremi i ukrasite čokoladnim strugotinama.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kod mene kiša i nasukanost na kauč :)
OdgovoriIzbrišiPita divno izgleda, nema veze što sam presita :)
i ja sam skoro popustila kiši ali na sreću je prestala padati pa sam otišla u đir po gradu. Baš mi je to lijepo vidjeti , miran grad.
IzbrišiHvala.
Kako mi se zbog prehlade izgubio osjet okusa, ove dane nisam bas pretjerivala u jelu, kaj znaci da bi mi komad ove ljepotice dobro legao...
OdgovoriIzbrišiAjoj, brzo ozdravljenje želim.
Izbrišifrancuska kažeš??? pa nisi ti francuzi ni ludi
OdgovoriIzbrišiUopće nisu :)
IzbrišiMeni loše bilo danima od prejedenosti, a ne smijem zbog želuca uopće pretjerivati. Plaćala sam tri dana... :(
OdgovoriIzbriši