četvrtak, 24. ožujka 2016.
Kolač od jogurta i pšenićne krupice
Pretpostavljam da ste ovih dana skroz u planovi što pripremiti za nedjeljni obiteljski ručak.
Ovaj kolač nije za te svečane prilike ali je dobar da imate nešto za gricnuti dok planirate taj svečani menu :)
RECEPT:
Recept za ispis
Za kolač:
125 g maslaca
150 g šećera u prahu
250 ml jogurta
žlica limuncella
3 jaja
naribana korica pola limuna
120 g brašna
125 g griza
žličica praška za pecivo
50 g mljevenih badema
Za preljev:
umak od kupina
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite manji četvrtasti kalup.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa mikserom bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Pjenasto izmiksajte maslac i šećer u prahu. Umiješajte jogurt, limuncello, žumanjke i naribanu limunovu koricu. Pomiješajte brašno, griz i prašak za pecivo pa polako umiješajte u smjesu žumanjaka. Nježno umiješajte bjelanjke istučene u čvrsti snijeg. Izlite tijesto u pripremljeni kalup pa ga pecite 30-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Ohladite.
Prije posluživanja narežite na kocke i prelite umakom od kupine.
Jako volim ovakve jednostavne i nepretenciozne kolače koji su baš zato odlični. Bilježim!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiFino!
OdgovoriIzbrišiSretan ti Uskrs! 🐰🌷
Hvala!
Izbriši