utorak, 3. svibnja 2016.
Banana kruh sa narančom i bijelom čokoladom
Zabunilo se vrijeme malo, ne čini Vam se?
Valjda će se popraviti, kažu prognoze da još samo dan dva i stiže nam proljeće nazad.
Ovo je kruhić koji sam napravila u nedjelju dok je vani lijevalo kao iz kabla i meni nije bilo do ničega osim sklupčati se ispod dekice na trosjedu uz knjigu, šalicu toplog čaja i šnitu ovog kolača.
Konopljino brašno u recptu možet zamijeniti nekim drugim, ja ga već neko vrijeme gledam n akuhinjskoj polici pa sam ga odlučila početi koristiti.
Originalni recept možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
150 g šećera
100 ml ulja
2 jaja
3 banane, pasirane
naribana korica i sok 1 naranče
220 g brašna
40 g konopljinog brašna
60 g kakaa
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
70 g nasjeckane bijele čokolade
1 banana za ukras
smeđi šećer za posip
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U posudu ulite ulje i dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. umiješajte jedno po jedno jaje pa dobro izradite između dodavanja.
Pomiješate brašno, konopljino brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Prosijte smjesu.
U pjenastu smjesu jaja umiješajte naribanu koricu i sok naranče.
Umiješajte i prosijanu smjesu brašna. Na kraju umiješajte i nasjeckanu bijelu čokoladu.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Bananu prerežite na dvije polovice. Svaku polovicu narežite na nekoliko tanjih listića. Bananu složite dijagonalno na vrh smjese. Posipajte sa malo smeđeg šećera.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta. (Testirajte čačkalicom.)
Nisam neka ljubiteljica banana bread-a jer banane volim i jedem svaki dan bez ikakvih dodataka. :) No ovo mi se čini jako finima jer ima i naranče i bijele čokice. Moram samo vidjeti koja malo posebnija brašna imam u špajzi!
OdgovoriIzbrišiSigurna sam da bi bio fin i sa nekim manje egzotičnim brašnom.
OdgovoriIzbrišiJao Petra ova kombinacija zvuči savršeno! Hvala za recept! Spremam! :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJos jedan receptic koji sam pospremila u svoju tekicu, za jesensko-zimske dane.
OdgovoriIzbrišiKako smo zakoracili u svibanj, davimo se u jagodama i slasticama na bazi jagoda, losem vremenu i kisi usprkos.😊
I kod mene su jagode aktualni ali obožavam ovakve kruščiće za doručak.
Izbriši