četvrtak, 19. svibnja 2016.
Panna cotta sa jagodama i rabarbarom
Nastavljamo sa receptima sa rabarbarom :)
Znam da je poprilično pomodno posluživati deserte u bočicama od pekmeza.
Nemam baš ništa protiv toga, ako su neke lijepe bočice baš mi to fora izgleda. Ali u ovom mom slučaju razlog je čisto praktične naravi. Morala sam panna cottu transportirati sa jedne lokacije na drugu pa mi se ovako činilo najjednostavnije.
Ovo je prvi puta da radim panna cottu sa kokosovim mlijekom i dosta mi se dopala ta kombinacija okusa. Istina ništa ne može nadmašiti tradicionalnu panna cottu sa slatkim vrhnjem ali ni ova nije loša.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
100 g jagoda
100 g rabarbare
1 komadić đumbira veličine palca
800 ml kokosovog mlijeka
200 g šećera
2 paketića želatine u prahu
Jagode operite i prepolovite. Rabarbaru operite i narežite na komadiće veličine otprilike 2 cm. Đumbir ogulite i prerežite na pola. Stavite svo voće u prikladan lonac pa kuhajte na umjerenoj vatri dok ne provrije. Smanjite vatru pa nastavite kuhati još 10-ak minuta dok se voće malo ne ukuha. Skinite sa vatre i izvadite đumbir. Ohladite.
Ohlađeno voće rasporedite među osam pripremljenih čaša za posluživanje.
Pripremite želatinu prema uputstvima na pakiranju.
U prikladan lonac stavite šećer i kokosovo mlijeko. Kuhajte dok smjesa ne provrije i šećer se ne otopi.Maknite sa vatre i umiješajte želatinu. Miješate dok se želatina ne otopi. Ostavite smjesu da se ohladi 20-ak minuta pa je onda rasporedite u pripremljene čaše prethodno napunjene voćem. stavite u hladnjak da se ohladi i stisne, nabolje preko noći.
Prije posluživanja po želji još ukrasite narezanim jagodama i listićima metvice.
Meni tajnovita rabarbara i omiljena mi jagoda su sigurno jaako fina kombinacija.
OdgovoriIzbrišiA bome i dekorativna, kladim se da su, tamo kud si ih transportirala, bili ugodno iznenadjeni!
Hvala! P anisu se žalili, valjda im je onda bilo fino. Nažalost ta publika kud se nosila nije baš sklona komplimentima.
IzbrišiJako dobra ideja za posluženje. Iako nisam ljubiteljica pannacote, vjerujem da je ovaj desert jako dobar. Sviđa mi se kombinacija jagoda i rabarbare, a i dodatak đumbira.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiMnogo lepo izgleda a nisi mogla odabrati bolju kombinaciju za panakotu!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOdlična kombinacija! Teglice su preslatke.
OdgovoriIzbrišiMa odlično...još nisam stigla ni jednom napraviti Panna cottu. trenutno sam u bobu i grašku...he, he
OdgovoriIzbriši