ponedjeljak, 11. srpnja 2016.
Musli sa hajdenom kašom
Hajdena kaša i nije baš bila česta namirnica kod mene u kuhinji. Brašno češće koristim nekako sam navikla i volim hajdeni kruh kao i hajdeni kolač. Probala sam pronaći recept za hajdeni kolač na svom blogu ali nisam ga našla, moram to ispraviti jer ga baš volim i poprilično šesto ga radim tako da je i meni samoj enigma kako to da još nisam objavila recept za njega.
Uglavnom u zadnje vrijeme sam nekako počela češće upotrebljavati hajdenu kašu. Nekako je sve počelo sa receptom za granolu sa hajdenom kašom a nakon njega je slijedila i hajdena kaša za doručak. Uvijek nekako ispadne da ne potrošim hajdenu kašu do kraja pa se onda gledamo u kuhinjskom ormariću. Onda ja tražim neki novi recept da iskoristim preostalu kašu. Pa sam tako naišla i na ove musle koju su nam se zaista dopali i postali su jedan od omiljenijih doručka.
Gledam sada da me ustvari Milica navukla na hajdenu kašu, prva dva recept su njena.
Hvala draga, što si nam pokazala novu namirnicu :)
Originalni recept možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
300 g zobenih pahuljica
200 g hajdene kaše
65 g kokosa
125 g krupno sjeckanih lješnjaka
30 g chia sjemenki
1/2 žličice soli
35 g šećera
3 žlice meda
3 žlice javorovog sirupa
100 g koksovog ulja
1 žlica arome vanilije
60 g kakaa
Zagrijte pećnicu na 175 C.
Veći plitki lim obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomješajte zobene pahuljice, hajdenu kašu, kokos i šećer. Umiješajte i krupno nasjeckane lješnjake.
U prikladnu posudu stavite kokosov maslac pa ga zagrijavajte na umjerenoj vatri dok se ne otopi. Umiješajte med i javorom sirup, aromu vanilije i kakao. Miješajte doke ne dobijete glatku smjesu.
Prelite suhe sastojke mokrima i sve dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite po pripremljenom limu za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15- ak minuta.
Izvadite van pa dobro izmješajte i ponovno rasporedite u jednoličan sloj i vratite u pećnicu na još 15-ak minuta.
Ohladite i spremite u staklenku.
Ufff, ako postoji ista sto ne volim, onda je to hajdinska kasa....
OdgovoriIzbrišiPostoji li neka alternativa u gornjem receptu?
Možda quinoa?
OdgovoriIzbrišiJako volimo hajdinsku kašu i može se naći u mojim receptima, a i često je koristim u juhama ili u gulašu ili kao prilog (s pancetom). Brašno manje, a musli nikada nisam voljela, niti ga jela. :) Za one koji ga vole, mogu samo reči da je ovo jako, jako zdrava i dobra kombinacija.
OdgovoriIzbriši:)
Izbriši