četvrtak, 18. kolovoza 2016.

Drobljenac sa breskvama


Ukoliko u nekom kutku hladnjaka pronađete koju breskvu koja je vidjela i bolje dane onda je ovo recept za vas.  Zna se pronaći po koja takva breskva ovih dana. 
Ustvari bilo koje voće koje imate odlično funkcionira u ovom receptu.
Jako brzo gotova slastica a uz neki fini sladoled dolazite do sasvim nove razine uživanja.
Svakako bih Vam preporučila sladoled mojih Samoboraca, odličan je a ima i ponešto egzotičnih okusa a jedan bolji od drugog.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

4 zrele breskve
2 žlice vanilin šećera 
malo naribane limunove korice

Za posip:

30 g muscovado šećera
prstohvat soli
70 g brašna
45 g zobenih pahuljica
100 g maslaca

Sladoled za posluživanje, svakako preporučam ovaj

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Breskve operite i odstranite im koštice. Narežite ih na manje kockice pa im dodajte vanilin šećer i izmiješajte. Pripremite 4 vatrostalne posudice za pečenje pa rasporedite breskve.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol, šećer i zobene pahuljice. Dodajte hladni maslac narezan na manje komadiće pa ga utrljajte u smjesu dok ne dobijete teksturu nalik na mokri pjesak.
Rasporedite po pripremljenim breskvama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta dok posip ne porumeni i postane hrskav.
Ostavite da se malo ohladi pa poslužite sa sladoledom.

2 komentara:

  1. Probala ja ovo jucer.
    Lijepo ispekla, ostavila na hladjenju, otisla u grad nekim poslom.
    Vratih se natrag doma i zateknem prazan pleh, ovi moji termiti sve slistili.
    I bez sladoleda... ☺

    OdgovoriIzbriši