Prije nekog vremena uveli smo obavezni nedjeljni obiteljski ručak. To znači da smo na ručku nas četiri "obitelji" a svaku nedjelju netko drugi kuha i nalazimo se kod njih doma.
Bez obzira koliko mi je to sa vremena na vrijeme napornjikavo, jer budimo realni svi mi obožavamo svoje obitelji ali ponekada nam jednostavno treba odmak isto toliko i volim taj osjećaj zajedništva i druženje.
Tako da smo i mi sada na ljetnoj pauzi od obiteljskih ručkova.
Ovaj mousse sam pripremila za jedan kasno proljetni ručak ali mislim da bi savršeno funkcionira i u ove ljetne dane jer mu limun daje tu jednu super dozu osvježenja.
Recept sam pronašla u Sensa sretnoj hrani.
190 g šećera
prstohvat soli
4 jaja
sok i naribana korica 2 limuna
400 ml vrhnja za šlag
1 paketić želatine u prahu
nekoliko listića metvice, sitno nasjeckane
par listića metvice, za ukras
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Pjenasto umutite bjelanjke sa soli tako da dobijete čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto izradite. Dodajte iscijeđeni sok i naribanu koricu dva limuna.
Želatinu pripremite prema uputstvima na omotu.
Zagrijte malo vode sa sitno nasjeckanim listićima metvice. Dodajte želatinu pa miješajte dok se želatina ne otopi. Umiješajte u pjenastu smjesu žumanjaka.
Vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag pa ga umiješajte u smjesu žumanjka. Na kraju umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Rasporedite mousse u čaše pa stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Prije posluživanja po želji ukrasite listićima metvice.
Volim limun, mecem ga i gdje treba i gdje ne treba... 😋
OdgovoriIzbrišiGledajuci tvoj recept, palo mi je na pamet da bi se, uz malo votke i zdrobljenog leda, desert mogao pretvoriti u koktelcic.🍸
Kaj mislis?
Sigurna sam da bi, možda samo onda bez jaja?
IzbrišiDa, bez jaja, to bi onda nesto bilo kao sorbeto koji fino ide sa votkom.
OdgovoriIzbriši