četvrtak, 25. kolovoza 2016.
Peciva sa pršutom i češnjakom
Fina, hrskava peciva za doručak. Češnjak koji je u tijestu daje onako taman dodatak okusu nije uopće prejaki.
Uz ova peciva sam na brzinu smućkala ovaj namaz koji sa pronašla u Mezze časopisu jer ipak je vrijeme pečenih paprika.
RECEPT:
Recept za ispis
400 g integralnog brašna
100 g brašna
1 paketić instant kvasca
1 1/2 žličice soli
1 žlica omekšalog maslaca
2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
5 šnita pršuta narezanog na manje komadiće
300 ml mlake vode
1 jaje, za premaz
U prikladnu posudu stavite obje vrste brašna, kvasac i sol. Izmješajte. Dodajte nasjeckani češnjak, pršut i maslac.
U sredini načinite udubinu pa u nju ulite vodu. Umijesite. Kada se tijesto poveže istresite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Tijesto stavite u lagano nauljenu zdjelu pa ga prekrite čistom kuhinjskom krpom. Ostavite na toplom mjestu da se diže 1 sat.
Dignuto tijesto premjesite i podjelite na 6 jednakih komada. Oblikujte u kuglice pa opet ostavite da odstoji 15-ak minuta.
Razvaljajte svaku kuglicu u dugačku traku. Položite je na radnu površinu tako da oblikuje slovo u. Jednom rukom uhvatite krajeve trake a drugom dno slova. Omotajte traku samu oko sebe.
Lim za pečenje obložite masnim papirom pa na njega slažite gotova peciva. Ponovno prekrite kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu još 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 230 C.
Dignuta peciva premažite lagano umućenim jajem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta pa smanjite temperaturu na 210 C i nastavite peći još 15 minuta.
Namaz od paprike:
1 pečena paprika
šaka lagano tostiranih oraha
20 g naribanog pecorina
maslinovo ulje
Sve sastojke stavite u blender pa dobro izmiksajte. Dodajte maslinovog ulja prema potrebi da dobijete gusti, lako mazivi namaz.
Oznake:
češnjak,
integralno brašno,
kruh,
namaz,
orasi,
pecorino,
pečena paprika,
pršut
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mirisuuu sa slike, obozavam te rusticne hlepcice.:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiMora da je savršeno! Samo mi otkrij tajnu kada bih se to morala ustati da napravim ovo za doručak?!?:)) Nema te hrane zbog koje bih rano ustala ako ne moram, tj. ne idem na poso. Jel' se može napraviti navečer, pa u jutro samo ispeči? Ja sam ti za takve recepte. Uf, baš dobro piše mignonne, mirišu mi do ovdje!
OdgovoriIzbrišiNi ja nisam baš za rano dizanje. Možda neki kasni doručak? ;)
IzbrišiJa sam ih radila kasno navečer pa sam ih ujuro samo podgrijala.
Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....
OdgovoriIzbriši