ponedjeljak, 5. rujna 2016.
Čokoladna granola
Ne znam kako je jutros bilo kod Vas ali u Zagrebu je kiša stvarno, ali stvarno lijevala.
I malo me iznenadila. Baš sam guštala u ovom produženom ljetu. Nije da ja ne pratim vremensku prognozu, dapače čak sam opsjednuta njome, dnevno barem 3-4 puta provjerim kakvo će biti vrijeme. Kada sam vidjela da će danas biti kiša mislila sam ok, to će biti onaj ljetni pljusak.
Ali ovo jutros je više bila ona uporna jesenska kiša.
Srećom da sam još jučer pripremila ovu divnu granolu za doručak da mi popravi jutro.
RECEPT:
Recept za ispis
360 g zobenih pahuljica
90 g sjemenki lana
40 g kakaa
80 ml maslinovog ulja
srž pola mahune vanilije
115 g meda
160 g krupno mljevenih badema
150 g sitno nasjeckane čokolade ( ja sam koristila mix tamne, mliječne i bijele čokolade)
Zagrijati pećnicu na 180 C.
Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Pomiješati maslinovo ulje sa medom i srži vanilije. Prema potrebi malo zagrijati kako bi vam bilo lakše izmiješati smjesu.
U drugoj posudi pomiješati zobene pahuljice, sjemenke lana, kakao i bademe. Preliti tekućim sastojcima pa sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu rasporediti po pripremljenom limu.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok smjesa ne postane hrskava.
Kada granolu izvadite iz pećnice pomiješajte je žlicom. Posipajte je sitno sjeckanom čokoladom i ponovno izmješajte. Čokolada će se rastopite pa će obložiti pahuljice. Ohladite.
Ohlađenu granolu spremite u staklenu posudu.
Granole generalno ne volim. Vjerujem da je ova tvoja fina, ali ja si radije napravim (za promjenu od uobičajene banane i sezonskog voća) mješavinu pirovih i zobenih pahuljica i mljevenih sjemenki lana. U kombinaciji s kefirom - super.:))
OdgovoriIzbrišiVidiš a ja nikako ne volim tu kobinaciju sa jogurtom ili kefirom. Nekako mi je prekiselkasto, više volim sa mlijekom.
IzbrišiKod nas vec tri dana pada kisa, ovaj receptic garantovano popravlja raspolozenje, volim sto ima kockica cokolade.:))
OdgovoriIzbrišiNa sreću kod nas se ljeto vratilo i opet je pa skoro 30 C.Ali ova granola me i dalje veseli.
IzbrišiI ja radim na isti ovaj način, nekad dodam chiu, pa izbacim kakao, stavim kokosovo, ma ima varijanti i svaki put je odlična!
OdgovoriIzbrišiPa ja sam to po tvom receptu, nisi vidjela link na tvoj blog?
Izbriši