ponedjeljak, 19. rujna 2016.
Medeno srce
Cijeli prošli tjedan sam u šljivama, kuhala sam marmeladu čak dva puta.
I onda sam se sjetila ovog kolača za koji treba ta ista marmelada i baš sam ga se zaželjela.
Pa sam ga i napravila.
Inače recept sa posudila kod Domaćice. Recept je vrlo jednostavan, brzo je gotov a dobije se baš izdašna količina kolača.
Malo sam promijenila originalan recept, u startu sam smanjila količinu šećera a onda prilikom sljedeće izrade kolača sam smanjila i količinu ulja u korist mlijeka jer mi je biskvit bio malo premasan.
Jedino upozorenje što se tiče ovog kolača je da budete oprezni prilikom ribanja čokolade, jer microplane ribež i nokti nisu baš u ljubavi.
RECEPT:
Recept za ispis
Za biskvit:
200 ml šećera
150 ml ulja
450 ml mlijeka
500 ml brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta
Za nadjev:
100 g tamne čokolade
6 žlica marmelade od šljiva
Čokoladu naribajte.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dublji lim dimenzija 22 x 32 cm namastite i pobrašnite.
Sve sastojke za biskvit stavite u prikladnu zdjelu pa dobro izmješajte. Polovicu dobivene smjese izlite u pripremljeni lim i zagladite površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Nakon 15 minuta izvadite kolač iz pećnice pa ga premažite marmeladom i posipajte čokolodom. Na vrh rasporedite ostatak biskvitne mase i zagladite površinu.
Vratite u pećnicu na još 20-25 minuta ili dok kolač ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Prije posluživanja narežite po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sviđa mi se. Je li 200 ml šećera isto što i 200 g? Možda glupo pitanje. Kako bilo, ja ću ga vjerojatno smanjiti na 100 i staviti smeđi šećer.:)) I naravno, neću raditi s tvojom divnom marmeladom (šmrc), već ću se zadovoljiti s nekom boljom kupovnom.
OdgovoriIzbrišiPa mislim da je to tu negdje ali sve mjere su u ml pa sam ja sve mjerila u menzuri. Ili napraviti svoju vlastitu marmeladu? Nije to neka nauka.
IzbrišiHej, uvijek se sjetim malo kasno: zašto nemaš nikakve alate za dijeljenje? Ja sve što mi se sviđa stavljam na Pinterest, pa alat za Pin mi jako dobro dođe.
OdgovoriIzbrišiIskreno nemam pojima idem se malo poigrati s time.
IzbrišiMmmm, kolac koji mirise na medenjake i uz to vrlo mekan i ukusan, dodatak cokolade u fil je pun pogodak.:)
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši