Moja opsesijama kuglofima se nastavlja.
Ovo je verzija poznate Hummingbird torte u kuglof varijanti.
Ova torta je osmišljena na Jamajki a ime je dobila po njihovoj nacionalnoj ptičici, kolibriju.
Jako mi se dopala ova varijanta torte, nekako mi u posljednje vrijeme bolje odgovaraju kolači sa manje kreme.
Ovo je verzija poznate Hummingbird torte u kuglof varijanti.
Ova torta je osmišljena na Jamajki a ime je dobila po njihovoj nacionalnoj ptičici, kolibriju.
Jako mi se dopala ova varijanta torte, nekako mi u posljednje vrijeme bolje odgovaraju kolači sa manje kreme.
Original recepta možete pronaći ovdje , ja sam prilagodila količinu šećera i smanjila količinu namirnica za glazuru jer mi se činilo da su količine navedene u originalu ogromne, a i ova količina koju sam navela je na granici na bude previše.
Za kuglof:
100 g tostiranih, krupno nasjeckanih oraha
500 g brašna
200 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta
1/2 žličice soli
3 jaja, lagano umučena
3 zrele banane, ispasirane
240 g ispasiranog ananasa
180 ml ulja
1 žlica arome vanilije
Za glazuru:
100 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
mlijeka po potrebi
tostirani , krupno nasjeckani orasi za posip
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Usipajte orahe u kalup za kuglof pa pripremite tijesto.
U prikladnu posudu prosijte brašno i sodu bikarbonu pa dodajte i sol. Umiješajte jaja, banane, ananas, ulje i aromu vanilije. Izmiješajte dok se smjesa ne poveže. Dobiveno tijesto ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Preokrenite kuglof na tanjur za posluživanje i ostavite ga da se ohladi.
Za glazuru pomiješajte sve sastojke uz dodatak mlijeka prema potrebi da dobijete gušću glazuru. Prelite je preko ohlađenog kuglofa pa još posipajte sa malo oraha za ukras.
180 ml ulja
1 žlica arome vanilije
Za glazuru:
100 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
mlijeka po potrebi
tostirani , krupno nasjeckani orasi za posip
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Usipajte orahe u kalup za kuglof pa pripremite tijesto.
U prikladnu posudu prosijte brašno i sodu bikarbonu pa dodajte i sol. Umiješajte jaja, banane, ananas, ulje i aromu vanilije. Izmiješajte dok se smjesa ne poveže. Dobiveno tijesto ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Preokrenite kuglof na tanjur za posluživanje i ostavite ga da se ohladi.
Za glazuru pomiješajte sve sastojke uz dodatak mlijeka prema potrebi da dobijete gušću glazuru. Prelite je preko ohlađenog kuglofa pa još posipajte sa malo oraha za ukras.
pravila sam ga - fenomenalan kolač!
OdgovoriIzbrišiSlažem se!
IzbrišiJako volim kuglof, bilo kojeg okusa, to je bio prvi kolac koji sam, prije milijun godina, uspjesno i samostalno napravila.
OdgovoriIzbrišiAli moji doma su poprilicno suzdrzani po tom pitanju - ne kazem da ne jedu, dapace - no vise su fanovi kremastih kolaca. Ja to ignoriram, pa bar jednom mjesecno napravim kuglof koji savrseno pase uz jutarnju kavu, popodnevni caj ili
za onako usput.
Kod kuglofa mi je najljepse kad ga preokrenem pa lijepo izleti na tanjur, odmah se bolje osjecam. 😀
Tak je i meni sa ovim iskretanjem na tanjur. I onaj plop koji čuješ, ma savršeno!
IzbrišiSvidjaju mi se svi sastojci, verujem da ananas daje jednu finu egzoticnu notu... divno izgleda i glazura na vrhu.:)))
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiTaj recept za tortu mi se stalno povlači, ali nikako da je napravim! Ideja s kuglofom je jako dobra. Zašto bi sve moralo biti kao torta?
OdgovoriIzbrišiBaš tako malo promjene je uvijek dobro došlo.
IzbrišiJa odavno zelim probati tu tortu, ali nikako da stigne na red... I kuglif super zvuci. 😃
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiPravila sam kolibri ( hummingbird ) tortu, ali kiglof nisam i ovo mi izgleda odlično.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiJako dobro, rekla bih da je kuglof i bolja verzija od torte tako da će kod mene ići na isprobavanje isto kao kuglof :)
OdgovoriIzbrišiHvala! Svakako javi dojmove.
Izbriši