petak, 11. studenoga 2016.
Brioche sa suhim marelicama
Oporavljam se od hunjavice ali nije baš da sam u potpunosti zdrava.
Paše mi toplina pa sam grijanje pojačala skoro pa na najjače i još mijesim u kuhinji i dodatno grijem stan pećnicom.
Svakako isprobajte ovaj kruh, kada ste bolesni idealno vam paše uz šalicu vrućeg čaja ili bijele kave.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
375 g brašna
50 g šećera
1 paketić instant kvasca
1 žličica soli
3 jaja
100 ml mlijeka
175 g maslaca
Za nadjev:
100 g suhih marelica sitno nasjeckanih
malo ruma
voda
Za premaz:
1 jaje
U prikladnu zdjelu prosijte brašno pa dodajte šećer i sol. U sredini načinite udubinu pa ulite mlijeko i dodajte jaja. Omekšali maslac narežite na manje komadiće pa dodajte i njega. Umijesite tijesto. Tijesto će biti poprilično mekano i ljepljivo.
Gotovo tijesto stavite u lagano nauljenu posudu koja ima poklopac koji se dobro zatvara. Stavite u hladnjak preko noći.
Nasjecakne marelice prelite sa vodom pomješanom sa malo ruma pa ih ostavite da malo omekšaju.
Odmočene marelice ocijedite od vode i dobro ih osušite.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za pečenje.
Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka. Podijelite ga na osam jednakih komadića. U sredinu svakog utisnite malo marelica pa ga oblikujete u kuglice. Slažite dobivene kuglice u pripremljeni kalup i paru po dvije.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mjesto da se diže tri sata.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Premažite brioche lagano umučenim jajetom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta.
Poslužite uz šalicu bijele kave i neki fini pekmez.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nikad kraja idejama - ova mi se baš sviđa.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiUvijek imaš krasna peciva i kruh, a ovaj je nešto što baš volim i jako lijepo izgleda, zabilježen :)
OdgovoriIzbrišiJako zgodno, volim briose, zato sam ga i ja pejstala u svoju tekicu.
OdgovoriIzbrišiDivno izgleda, sigurna sam da je jako fino!
OdgovoriIzbriši