petak, 18. studenoga 2016.
Energetske pločice
Ove pločice sam prvi puta radila prije nekih dva mjeseca kada samo išli na naš sada pa već skoro i svakogodišnji pješački vikend.
Jako su praktične i jednostavne za izradu. Utisnula sam ih u kalup i narezala pa sam svaku posebno spakirala u malu zip lock vrećicu kako bi mi ih bilo jednostavnije transportirati.
Nekako je ispalo da sam dvije vratila doma i onda ih odnijela na posao da kolege probaju.
Nekako nisu bili baš zadovoljni, komentari su bili tipa da je to ipak malo prezdravo za njihov ukus i da će oni nastaviti podizati razinu šećera kao i do sada bajaderama ili milka čokoladama.
Meni je ipak ova opcija malo bolja tako da sam ih u međuvremenu još jednom napravila.Tog drugog puta mi je ponestalo datulja pa sam stavila dio suhih šljiva i izvrsno se ponašaju, jednako su dobar vezivni materija i izvor slatkoće kao i datulje.
Jedina napomena za potpuno uživanje u ovim pločicama je da ih prije konzumacije ostavite na sobnoj temperaturu 10-ak minuta da malo omekšaju i da osjetite svu raskoš okusa.
original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za pločice:
60 g datulja, očišćenih od koštica
85 g kikiriki maslaca
80 ml javorovog sirupa
1 žlica arome vanilije
135 g zobenih pahuljica
85 g badema u listićima
90 g sitno nasjeckane čokolade
Za čokoladnu glazuru:
70 g čokolade
2 žlice kokosovog maslaca
Kalup dimenzija 25 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
Štapnim mikserom izmeljite datulje u glatku masu.
U prikladnu posudu stavite kikiriki maslac i javorov sirup pa kuhajte na umjerenoj vatri dok se smjesa ne otopi i poveže.
Umiješajte datulje i aromu vanilije. Dodajte zobene pahuljice, bademe i nasjeckanu čokoladu. Dobro izmješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup jednoličnom sloju.
Stavite u hladnjak da se stisne.
Za glazuru na pari otopite čokoladu i kokosov maslac.
Prelite glazuru preko ohlađene smjesa sa zobenim pahuljicama.
Ostavite da se glazura stisne, pa narežite po želji.
Oznake:
bademi,
čokolada,
datulje,
doručak,
javorov sirup,
kikiriki maslac,
kocke,
kokosov maslac
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Odlične energetske pločice u koje volim da dodam i suvo voće....
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiDopadaju mi se takve male i zdrave cokoladice, no samo za, onako, usput.
OdgovoriIzbrišiAli ja sam kao i tvoje kolege, sto vise secera, maslaca i slatkog vrhnja, meni je slasnije!
mljac!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOvo izgleda savršeno, moram probati...
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOdlični sastojci, sve ono što i ja volim :)
OdgovoriIzbrišiOdlični sastojci, sve ono što i ja volim :)
OdgovoriIzbrišiDivne su ti energetske pločice i sviđa mi se dodatak čokolade. Ovakve delicije odlično dođu na planinarenju, često si ih sama napravim.
OdgovoriIzbriši