utorak, 15. studenoga 2016.
Kruh sa kokosom
Da, da znam da nije kruh ali šta kad se ovaj, nazovi kolač na engleskom zove bread. Možda da zaštitim neku novu riječ, tipa kruhokolač. Čisto da točnije opišem ovu vrstu slastice. Izgleda kao kruh iz kalupa ali teksturom je kolač.
Razmisliti ću o tome još.
Još jedan u nizu naših doručaka. Vrlo ukusan i zanimljivo prepun ovih neobičnih rupica, jer obično su ove vrste kruhokolača guste i zbijene.
Ukolko imate domaćeg pekmeza od malina predlažem da njime premažete šnitu, jer javna je tajna da se kokos i maline obožavaju.
Original recept možete pronaći ovdje.
Često si mislim da australce ovih dana, kako im je lijepo toplo.
Nije da ja ne volim zimu samo mi treba tjedan dva da se naviknem na hladno vrijeme, i šalove, kape i rukavice.
Uostalom ne škodi maštati, tko zna možda mi se posreći pa i otputujem do Australije i provedem Božić na plaži.
Svakako bi bilo iskustvo za pamćenje.
RECEPT:
Recept za ispis
5 jaja
300 ml mlijeka
1 žlica arome vanilije
400 g brašna
2 žličice praška za pecivo
200 g šećera
150 g kokosa
150 g otopljenog maslaca
Prvo na suhoj tavici tostirajte kokos tako da malo potamni i počne intenzivno mirisati.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Mikserom pjenasto izradite jaja, mlijeko i aromu vanilije.
U prikladnu posudu prosijte brašno sa praškom za pecivo. U pjenastu smjesu jaja umiješajte smjesu brašna i tostirani kokos. Na kraju dodajte i otopljeni maslac. Izmiješajte.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Ne znam što je to s Blogovinom. Sto puta sam dodala blogove koje pratim a od obavijesti ništa. Tako mi je i ovaj kruh promakao, sad sam ga tek vidjela. A volimo kokos, o da :)
OdgovoriIzbrišiDa, na engleskom je sve to bread. Ili bundtcake. Nedostaje riječi. Nije sve ni kuglof ni kruh ni biskvit. Kruhokolač ti je zgodna riječ :)
I držim ti fige da i stigneš do Australije. Ako ne do tamo, onda barem do neke druge, lijepe plaže :)