četvrtak, 1. prosinca 2016.

Digestive keksići


Jee konačno je došao taj čuveni dvanaesti mjesec!
Vrijeme keksića, kuhanog vina, tople čokolade. 
Debelih vesta, udobnih piđama i toplih čarapa.
Jedva sam ga dočekala!
Jako volim one McVities digestive keksiće ali kako mi su mi sve te kupovne slastice više nego preslatke odlučila sam ih pokušati sama doma napraviti.
Ovo je prvi pokušaj.
Okusom su ovi keksići gotovo pa identični kupovnima jedino im fali malo one prhkosti koje oni iz trgovine imaju.
Morati ću još malo poraditi na tome. 
Do tada sam ovima više nego zadovoljna.

RECEPT:
Recept za ispis

160 g pirovog brašna
160 g zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
80 g muscovado šećera
130 g maslaca
3 do 4 žlice mlijeka
čokolada za glaziranje keksića

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Obložite limove papirom za pečenje.
U prikladnu posudu prosijete brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte zobene pahuljice, šećer i maslac narezan na manje kockice. Utrljajte maslac brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Malo po malo dodajte mlijeko miješajući između tako da se tijesto poveže. Možda nećete trebati upotrijebiti svo mlijeko.
Lagano pobrašnite radnu površinu pa na njoj tako razvaljajte pripremljeno tijesto. Izrezujte oblike po želji pa ih slažite na lim. Svaki lim sa pripremjenim kolačićima stavite u hladnjak na 10-ak minuta da se stisnu.
Pecite keksiće 12-15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Ohladite.
Čokoladu otopite na pari pa žličicom premažite donju stranu keksića. Ostavite da se čokolada stisne pa navalite.

Nema komentara:

Objavi komentar